(Echt)scheiding en fiscale aspecten. Editie 2018

Editie 2018

prof. mr. F. Sonneveldt, mr. J.C.L. Zuiderwijk

Indien echtgenoten besluiten tot echtscheiding over te gaan, worden zij geconfronteerd met een groot aantal vragen van juridische en financiële aard. Aan bijna al deze vragen kleven fiscale aspecten. Het belang hiervan mag door betrokkenen en hun adviseurs niet onderschat worden. In deze monografie wordt uitgebreid bij deze aspecten stilgestaan. Achtereenvolgens komen aan de orde een summier overzicht van de relevante belastingwetten, een bespreking van alimentatieverplichtingen, de afwikkeling van een (beperkte) huwelijksgemeenschap en de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden. Bij de behandeling van deze complexe materie is gekozen voor een heldere, praktijkgerichte insteek voorzien van voorbeelden.

  • Boek
  • 182 pagina's
  • Bestelcode 9789012402330
Omschrijving
In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)scheidingen samenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografie een specifiek onderwerp op zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een totaalbeeld van het (echt)scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.

Frans Sonneveldt (1958) is partner bij Mazars en actief binnen de Sectie Estate Planning te Den Haag. Hij is hoogleraar Successiewet en estate planning aan de Universiteit Leiden. Tevens is hij raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch.

Johan C.L. Zuiderwijk (1966) is partner bij Mazars en actief binnen de Sectie Estate Planning te Rotterdam. Hij publiceert en verzorgt regelmatig lezingen over het onderwerp (internationale) Estate Planning. De fiscale begeleiding bij echtscheiding vormt hierbij een belangrijk speerpunt.
Product details
Bestelcode 9789012402330
Productsoort Boek
Aantal pagina's 182
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2018
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 14-05-2018
NUR code 822
Serie naam Monografieën (echt)scheidingsrecht
Hoofdredactie mr. M.J.C. Koens mr. P. Sliepenbeek
Auteur(s) prof. mr. F. Sonneveldt mr. J.C.L. Zuiderwijk
Editie 16e druk

Uw bestelling

(Echt)scheiding en fiscale aspecten. Editie 2018
excl. btw € 53,08 incl. btw € 57,86
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht