Uw bestelling

(Echt)scheiding en fiscale aspecten
excl. btw € 46,06

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

(Echt)scheiding en fiscale aspecten

Monografiën (echt)scheidingsrecht Editie 2016, deel 7

prof. mr. F. Sonneveldt, mr. J.C.L. Zuiderwijk

Indien echtgenoten besluiten tot echtscheiding over te gaan, worden zij geconfronteerd met een groot aantal vragen van juridische en financiële aard. Aan bijna al deze vragen kleven fiscale aspecten. Het belang hiervan mag door betrokkenen en hun adviseurs niet onderschat worden. In deze monografie wordt uitgebreid bij deze aspecten stilgestaan. Achtereenvolgens komen aan de orde een summier overzicht van de relevante belastingwetten, een bespreking van alimentatieverplichtingen, de afwikkeling van een (beperkte) huwelijksgemeenschap en de afwikkeling van huwelijksvoorwaarden. Bij de behandeling van deze complexe materie is gekozen
voor een heldere, praktijkgerichte insteek voorzien van voorbeelden.

  • Boek
  • 166 pagina's
  • Bestelcode 9789012397728
Omschrijving
Frans Sonneveldt (1958) is partner bij Mazars en actief binnen de Sectie Estate Planning te Den Haag. Hij is hoogleraar Successiewet en estate planning aan de Universiteit Leiden. Tevens is hij raadsheer-plaatsvervanger in het Gerechtshof ’s-Hertogenbosch. Johan C.L. Zuiderwijk (1966) is partner bij Mazars en actief binnen de Sectie Estate Planning te Rotterdam. Hij publiceert en verzorgt regelmatig lezingen over het onderwerp (internationale) Estate Planning. De fiscale begeleiding bij echtscheiding vormt hierbij een belangrijk speerpunt.

In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)scheidingen samenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografie een specifiek onderwerp op zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een totaalbeeld van het (echt)scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.

De volgende delen zijn in deze reeks verschenen:

Product details
Bestelcode 9012397723
Productsoort Boek
Aantal pagina's 166
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Monografiën (echt)scheidingsrecht Editie 2016, deel 7
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 22-04-2016
NUR code 822
Hoofdredactie mr M.J.C. Koens
Auteur(s) prof. mr. F. Sonneveldt mr. J.C.L. Zuiderwijk