Aanbestedingsrecht

Handboek van het Europese en het Nederlandse aanbestedingsrecht

mr. E.H.Pijnacker Hordijk, mr. G.W. van der Bend, mr. J.F.van Nouhuys

Aanbestedingsrecht behandelt alle relevante onderwerpen van het rechtsgebied. Daarbij worden niet alleen het ‘Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten’ en het ‘Besluit aanbestedingen speciale sectoren’ besproken, maar ook de achterliggende Europese richtlijnen, het ARW 2005 en relevante regelingen van de WTO.

  • Boek
  • 700 pagina's
  • Bestelcode 9789012127905
Omschrijving
Aanbestedingsrecht behandelt alle relevante onderwerpen van het rechtsgebied. Daarbij worden niet alleen het ‘Besluit aanbestedingsregels voor overheidsopdrachten’ en het ‘Besluit aanbestedingen speciale sectoren’ besproken, maar ook de achterliggende Europese richtlijnen, het ARW 2005 en relevante regelingen van de WTO. Daarnaast worden de rechtsbescherming bij aanbestedingsprocedures en de implementatie van de herziene Europese rechts bescherming richtlijnen uitvoerig toegelicht.

Inclusief jurisprudentie
Deze vierde druk is volledig geactualiseerd en (wederom) completer en uitvoeriger dan de vorige uitgaven. De jurisprudentie is bijgewerkt tot medio juni 2009. Bovendien is ook tot op heden niet gepubliceerde jurisprudentie opgenomen en via Aanbestedingsrecht Online op www.aanbestedingsrechtonline.nl toegankelijk gemaakt. Per onderwerp bevat Aanbestedingsrecht een compleet overzicht van de relevante jurisprudentie van het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen en de nationale rechter. Aanbestedingsrecht beperkt zich niet tot een eenvoudige beschrijving, en schuwt de kritische analyse van regelgeving en rechtspraak niet.

Doelgroep
Aanbestedingsrecht is met name bedoeld voor bedrijfsjuristen, juristen en inkopers bij overheidsinstellingen, advocaten, juridisch adviseurs en de rechterlijke macht, maar ook voor ondernemers. Door de logische, op de praktijk gerichte opbouw en heldere stijl is Aanbestedingsrecht een instructief handboek, dat tevens bruikbaar is voor niet-juristen. Het uitgebreide trefwoordenregister, het wetgevingsregister en het jurisprudentieregister maken Aanbestedingsrecht bovendien tot een snel toegankelijk naslagwerk voor iedereen die zich met aanbestedingen bezighoudt.

Over de auteurs
De auteurs mr. E.H. Pijnacker Hordijk, mr. G.W. van der Bend en mr. J.F. van Nouhuys zijn als advocaat verbonden aan de kantoren De Brauw Blackstone Westbroek, respectievelijk Straatman Koster Advocaten en zijn gepokt en gemazeld in zowel de advies- als de procespraktijk van het aanbestedingsrecht.
Product details
Bestelcode 9789012127905
Productsoort Boek
Aantal pagina's 700
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Handboek van het Europese en het Nederlandse aanbestedingsrecht
Boeksoort W-boek
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 11-02-2010
Auteur(s) mr. E.H.Pijnacker Hordijk mr. G.W. van der Bend mr. J.F.van Nouhuys

Uw bestelling

Aanbestedingsrecht
excl. btw € 96,11 incl. btw € 104,76
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht