Aanbodregulering en de Wet toelating zorginstellingen

J.G. Sijmons

Dit boek is een waardevolle informatiebron voor iedereen die zich in de praktijk bezighoudt met de Wet toelating zorginstellingen (WTZi). Het biedt u inzicht in de achtergronden van de overheidspolitiek op het gebied van de gezondheidszorg.

  • Boek
  • 368 pagina's
  • Bestelcode 9789012117937
Omschrijving
Met ingang van 1 januari 2006 is de Wet toelating zorginstellingen (WTZi) in werking getreden. Deze wet regelt aan welke voorwaarden zorginstellingen moeten voldoen om met zorgverzekeraars te mogen contracteren voor het leveren van onder de Zorgverzekeringswet en AWBZ verzekerde zorg. De health care governance is in deze voorwaarden verankerd. De WTZi bevat verder de regulering van de bouw ten behoeve van zorginstellingen. Health care governance en het vergunningenstelsel van het bouwregime zijn twee van de pijlers van het nieuwe zorgstelsel.

De onderhavige studie gaat uitgebreid in op de achtergronden en de wording van de WTZi. Vervolgens wordt de WTZi systematisch becommentarieerd. In het slotdeel volgt een beschouwing over het instrumentarium van de WTZi, waarin de schrijver een rol ziet voor een sterk afgezwakt capaciteitsbeleid als ultimum remedium voor marktfalen, maar ook concludeert dat het thans geldende verbod op winstoogmerk en de functies van het College sanering zorginstellingen dienen te vervallen.

Dit uiterst actuele boek biedt inzicht in de achtergronden van de overheidspolitiek op het gebied van de gezondheidszorg. Daarnaast is het een informatiebron en waardevol naslagwerk voor diegenen die zich in de praktijk met de WTZi bezighouden.

De auteur is advocaat, compagnon bij Nysingh advocaten-notarissen N.V. te Zwolle en gespecialiseerd in het gezondheidsrecht.
Product details
Bestelcode 9789012117937
Productsoort Boek
Aantal pagina's 368
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 823
Auteur(s) J.G. Sijmons

Uw bestelling

Aanbodregulering en de Wet toelating zorginstellingen
excl. btw € 53,00 incl. btw € 57,77
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden

Let op, de levertijd van boeken kan iets langer zijn dan normaal, i.v.m. verhuizing van ons magazijn.