Aanleverspecificaties

Online

Aanleveren van banner materiaal:

  • Full Banner: 468x60 pixels
  • Leaderboard: 728x90 pixels
  • Half banner: 234x60 pixels
Een banner kan maximaal 49kb zijn.
Voor andere online mogelijkheden kunt u contact op nemen met de afdeling advertentiesales via "Contact" 
 
Print
 
Certified PDF 
Het advertentiemateriaal levert u digitaal aan als Certified PDF. De brancheorganisaties Cebuco, KVGO, OPPO, NUV en VEA hebben twee standaarden vastgesteld: 
  • Certified PDF tijdschriften Nederland (voor tijdschriften): “Cpdf Tijdschriften Nederland”.
  • Certified PDF dagbladen Nederland (voor kranten): “Cebuco Newspaper Ads”.
Deze Certified PDF-standaarden werken op basis van Enfocus Certified PDF-technologie. Laatste versies van bovenstaande profielen en meer informatie over Certified PDF vindt u op http://www.certifiedpdf.net/ . 

Open bestandsformaat 
Als een Certified PDF niet mogelijk is, kunt u uw digitale bestand aanleveren in QuarkXPress 4.1, Adobe Illustrator (fonts omzetten naar lettercontouren) en Adobe Photoshop. 

Afbeeldingen 
Afbeeldingen levert u aan als EPS- of TIFF-formaat met een resolutie van 300 dpi. Bestanden met een lagere resolutie (zoals een beeldschermresolutie van 72 dpi) zijn niet geschikt voor grafische verwerking. De scanresolutie voor full colour en grijswaarden is 300 dpi, voor zwart-wit (bitmap) 600 dpi en voor lijnwerk 1600 dpi. Deze beelden s.v.p. niet meer verschalen dan 15% en geen rotaties. Gebruik geen RGB of een andere kleurmodus en gebruik bij PMS-kleuren nooit ‘coated’ en ‘uncoated’ door elkaar heen. 
U moet ervoor zorgen dat alle uitspaar-, overdruk- en trapgegevens juist zijn ingesteld in het document. Bij aflopende elementen dient u rekening te houden met een afsnede van minimaal 5 mm. 

Lettertypen 
Gebruik uitsluitend Type 1 fonts. Bij het aanleveren van een open bestand levert u altijd alle gebruikte printer- en beeldschermlettertypen mee, inclusief de gebruikte varianten. Gebruik geen stijlen, zoals ‘vet’ of ‘cursief’ in het programma, maar kies altijd het juiste lettertype uit het lettertypemenu (bijvoorbeeld Times Bold of Times Italic). Tekst in illustraties/logo’s dienen altijd omgezet te worden naar lettercontouren. 

Drukproeven 
Lever bij uw Certified PDF-bestand een laserprint op 100% mee, inclusief de snijtekens en paskruizen. 

Hoe aan te leveren? 
Via e-mail: loap@sdu.nl . In dit e-mailbericht dient u duidelijk aan te geven voor welke uitgave de advertentie is bestemd. 

Via Internet: internetgateway.wamnet.com 
Inlognaam: gastloap 
Wachtwoord: gastloap 
Kies de ADS Job Ticket en vul de tabvelden ADS en Jobdetails in. 

Via ISDN Manager: telefoon (070) 335 12 99 
Inlognaam: GAST-AP (kapitalen) 
Wachtwoord: ap 

Op cd/dvd: 
Sdu Uitgevers 
T.a.v. Afdeling Media Order Service 
Postbus 34 
2501 AG Den Haag 

Wanneer u bestanden aanlevert via e-mail, Internet of ISDN graag een voorbeeld van de advertentie faxen naar de afdeling LayOut & AdvertentieProductie (LOAP) en duidelijk vermelden voor welke uitgave de advertentie bestemd is. Het faxnummer is (070) 799 98 71. 

Meer informatie 
Wijkt u af van bovenstaande specificaties dan zijn wij genoodzaakt technische kosten in rekening te brengen. Onze afdeling kan ook de opmaak verzorgen van uw advertentie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Media Order Services, telefoon (070) 378 04 53.
 

Laat uw gegevens achter en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen met een passend voorstel

Neem contact op

X Sluiten Web-form is not active.