Actuele Criminologie

10e herziene druk

Jan van Dijk, Wim Huisman, Paul Nieuwbeerta

Actuele Criminologie is al 25 jaar het meest geraadpleegde Nederlandstalige criminologieboek voor zowel onderwijs als praktijk. Deze 10e druk is geactualiseerd in het voorjaar van 2018.

  • Boek
  • 352 pagina's
  • Bestelcode 9789012402279
Omschrijving
Actuele Criminologie is geschreven voor studenten en voor anderen die zich beroepshalve of uit maatschappelijke interesse op de hoogte willen stellen van het wetenschappelijke onderzoek naar misdaad en straf. In deze 10e druk schenken de auteurs aandacht aan de relatieve waarde van officiële en alternatieve statistieken over de ontwikkeling van verschillende vormen van criminaliteit. Het geeft verder een overzicht van de belangrijkste theorieën over de maatschappelijke en persoonlijke achtergronden van criminaliteit, geïllustreerd met de laatste onderzoeksresultaten uit binnen- en buitenland. De auteurs schetsen tevens hoe criminologische kennis in Nederland en elders wordt toegepast in de praktijk. Aan de orde komen de opsporing door de politie, de afdoening van strafzaken door officieren van justitie en rechters en de tenuitvoerlegging van straffen. Afzonderlijke hoofdstukken zijn gewijd aan de preventie van criminaliteit en de hulpverlening aan slachtoffers. Ten slotte worden enkele bijzondere onderwerpen behandeld, zoals levensmisdrijven, internationale misdrijven, terrorisme, cybercrime, georganiseerde misdaad en witteboordencriminaliteit.

Actuele Criminologie is geschreven door:
- Jan van Dijk, emeritus hoogleraar victimologie en menselijke veiligheid bij het International Victimology Institute Tilburg (INTERVICT) en winnaar van de Stockholm Prize in Criminology 2012.
- Wim Huisman, hoogleraar Criminologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.
- Paul Nieuwbeerta, hoogleraar Criminologie aan de Universiteit Leiden.
Product details
Bestelcode 9789012402279
Productsoort Boek
Aantal pagina's 352
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 10e herziene druk
Boeksoort S-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 16-08-2018
NUR code 824
Auteur(s) Jan van Dijk Wim Huisman Paul Nieuwbeerta
Editie 10e druk

Uw bestelling

Actuele Criminologie
excl. btw € 48,17 incl. btw € 52,51
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht