Uw bestelling

Afgewaardeerde Vorderingen in de Vennootschapsbelasting
excl. btw € 62,40

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Afgewaardeerde Vorderingen in de Vennootschapsbelasting

Fiscaal Wetenschappelijke Reeks Deel 14

mr. dr. A.C.P. Bobeldijk

In dit boek staat de fiscale behandeling van afgewaardeerde vorderingen in de Wet op de Vennootschapsbelasting 1969 centraal. Een onderwerp dat weer helemaal actueel is sinds het om zich heen grijpen van de financiële crisis.

  • Boek
  • 432 pagina's
  • Bestelcode 9789012382649
Omschrijving
In dit boek staat de fiscale behandeling van afgewaardeerde vorderingen in de Wet op de Vennootschapsbelasting 1969 centraal. Hoewel de problematiek van afgewaardeerde vorderingen van alle tijden is, heeft het onderwerp onmiskenbaar aan actualiteitswaarde gewonnen sinds het om zich heen grijpen van de financiële crisis.

In dit boek wordt allereerst ingegaan op de kern van de problematiek van de afgewaardeerde vorderingen en wordt een toetsingskader voor de beoordeling van de huidige wettelijke regelingen besproken. Daarna komt de waardering van (onvolwaardige) vorderingen en de waardering van de corresponderende schulden aan de orde. Vervolgens worden de wettelijke regelingen inzake afgewaardeerde vorderingen uitgebreid besproken. Allereerst komt de regeling van artikel 13ba Wet Vpb 1969 aan de orde voor zover dat artikel ziet op de omzetting en hybridisering van afgewaardeerde vorderingen. Daarna wordt ingegaan op de gevolgen van het prijsgeven van een vordering zowel voor de schuldenaar als de schuldeiser en op de samenloopbepalingen met de fiscale eenheid. Vervolgens worden de regelingen voor onvolwaardige vorderingen in het fiscale-eenheidsregime besproken. Ook wordt ingegaan op de problematiek van afgewaardeerde vorderingen in combinatie met een bedrijfsfusie, juridische fusie, juridische (af)splitsing en aandelenfusie.

Tot slot vindt een integrale toetsing plaats van de regelingen van de afgewaardeerde vorderingen en worden vele suggesties gedaan om de huidige regelingen te verbeteren.
Product details
Bestelcode 9012382645
Productsoort Boek
Aantal pagina's 432
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Fiscaal Wetenschappelijke Reeks Deel 14
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Auteur(s) mr. dr. A.C.P. Bobeldijk