Afschaffen keuzeregeling

Fiscaal Dossier

mr. N. de Haan, mr. T. Boonstra


`Fiscaal Dossier 2014’ is een boekenreeks die in kort bestek een aantal fiscale thema’s in heldere taal behandelt en verduidelijkt aan de hand van praktijkvoorbeelden. De thema’s vloeien voort uit het Belastingplan 2014 en overige fiscale wetsvoorstellen. In het Fiscaal Dossier Afschaffen keuzeregeling gaat het om de keuzeregeling binnenlandse belastingplicht.

  • Boek
  • 44 pagina's
  • Bestelcode 9789012392495
Omschrijving

`Fiscaal Dossier 2014’ is een boekenreeks die in kort bestek een aantal fiscale thema’s in heldere taal behandelt en verduidelijkt aan de hand van praktijkvoorbeelden. De thema’s vloeien voort uit het Belastingplan 2014 en overige fiscale wetsvoorstellen.

In de beschrijving van het fiscale thema komt de Parlementaire behandeling op een gecomprimeerde wijze aan de orde. Middels casus wordt de nieuwe wetgeving praktijkgericht verduidelijkt.
Achterin zijn de vastgestelde wettekst en de meest relevante passages uit de parlementaire behandeling opgenomen.


Door de inwerkingtreding van het Belastingplan 2014 zal per 1 januari 2015 een nieuwe regeling van toepassing worden voor in het buitenland woonachtige belastingplichtigen die in Nederland inkomen genieten. Tot op heden kunnen zij gebruikmaken van een keuzeregeling waarbij zij worden behandeld alsof zij in Nederland wonen en kunnen zij daarmee hun buitenlandse kosten, met name hypotheekrenteaftrek, in mindering brengen op hun Nederlandse inkomsten.

De keuzeregeling wordt per 1 januari 2015 afgeschaft en alleen belastingplichtigen die aan het zogenoemde 90%-inkomenscriterium voldoen, komen dan nog in aanmerking voor een fiscale inwonerbehandeling. Met name in relatie tot de hypotheekrenteaftrek kan dit voor sommige belastingplichtigen leiden tot een verslechtering van hun fiscale positie.

In deze publicatie wordt zowel de huidige keuzeregeling, de knelpunten daarvan en de nieuwe regeling voor ‘kwalificerende buitenlandse belastingplichtigen’ uitgelegd, mede aan de hand van voorbeelden voor de praktijk.

Product details
Bestelcode 9789012392495
Productsoort Boek
Aantal pagina's 44
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Fiscaal Dossier
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Redactie mr. G.M.C.M. Staats mr. M.J.A.M. van Gijlswijk
Hoofdredactie prof. mr. G.T.K. Meussen
Auteur(s) mr. N. de Haan mr. T. Boonstra

Uw bestelling

Afschaffen keuzeregeling
excl. btw € 26,25 incl. btw € 28,61
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht