Alimentatieverplichtingen. Berekeningsmethodieken. Editie 2018

Monografieën (echt)scheidingsrecht 4B. 17e druk.

mr. M.L.C.C. de Bruijn-Luckers

In dit Deel 4B MSR lezen we over Berekeningsmethodieken: welke praktische factoren, ontleend aan inkomsten en lasten van de alimentatieplichtige, bepalen de omvang van de alimentatie? Dit boek maakt onderdeel uit van de serie Monografieën Echtscheidingsrecht.

  • Boek
  • 148 pagina's
  • Bestelcode 9789012402484
Omschrijving
Bij de beoordeling van alimentatierechten en -verplichtingen zijn twee aspecten van belang:
a. Welke factoren, gebaseerd op wettelijke bepalingen en uitleg daarvan in de rechtspraak, bepalen een recht op alimentatie, de hoogte van de aanspraken op alimentatie, de duur van de alimentatieverplichtingen en de mogelijkheid tot wijziging van een vastgestelde alimentatie?
b. Welke (praktische) factoren, ontleend aan inkomsten en lasten van de alimentatieplichtige, bepalen de omvang van de alimentatie? Het tweede aspect wordt in dit deel van Monografieën (echt)scheidingsrecht behandeld. Het eerste aspect wordt in deel 4A behandeld.
In deel 4C zijn vermeld het in 1981 door de werkgroep Alimentatienormen ingevoerde en sedert 2001 en laatstelijk in 2018 gewijzigde systeem van richtlijnen voor het berekenen van alimentaties (de Tremanormen), het in 1994 verschenen rapport Kinderalimentatie, de richtlijn vereenvoudiging kinderalimentatie uit 2012, het in 1996 verschenen rapport Alimentatie en winst uit onderneming en de in 2018 geldende Modellen, tarieven en tabellen, voorzien van enig commentaar.

Mr. dr. M.L.C.C. de Bruijn-Lückers is Advocaat-Generaal bij de Hoge Raad en redacteur en auteur van diverse uitgaven op het gebied van het personen- en familierecht. In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)scheidingen samenhangende recht aandacht te besteden. Dat gebeurt door in iedere monografie een specifiek onderwerp op zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een totaalbeeld van het (echt)scheidingsrecht te bieden, primair aan deskundigen en aan hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks toegankelijk voor de leek die meer over een bepaald onderwerp te weten wil komen.
Product details
Bestelcode 9789012402484
Productsoort Boek
Aantal pagina's 148
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Monografieën (echt)scheidingsrecht 4B. 17e druk.
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 29-05-2018
NUR code 822
Serie naam Monografieën (echt)scheidingsrecht
Hoofdredactie Mr. M.J.C. Koens Mr. P.J.W.M Sliepenbeek
Auteur(s) mr. M.L.C.C. de Bruijn-Luckers
Editie 17e druk

Uw bestelling

Alimentatieverplichtingen. Berekeningsmethodieken. Editie 2018
excl. btw € 49,13 incl. btw € 53,55
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht