Alimentatieverplichtingen. Editie 2017

Monografieën (echt)scheidingsrecht 4A. 16e druk.

mr. M.L.C.C. de Bruijn-Luckers

In dit deel 4A MSR worden de factoren besproken die een recht op alimentatie bepalen, evenals de hoogte van de aanspraken, de duur en de mogelijkheid tot wijziging van een vastgestelde alimentatie. Het maakt deel uit van een reeks boeken. Dit boek maakt onderdeel uit van de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht.

  • Boek
  • 192 pagina's
  • Bestelcode 9789012400541
Omschrijving
Beoordeling van alimentatieverplichtingen en -rechten heeft twee aspecten:
  1. Welke factoren, gebaseerd op wettelijke bepalingen en uitleg daarvan in de rechtspraak, bepalen een recht op alimentatie, de hoogte van de aanspraken op alimentatie, de duur van de alimentatieverplichtingen en de mogelijkheid tot wijziging van een vastgestelde alimentatie?
  2. Welke (praktische) factoren, ontleend aan inkomsten en lasten van de alimentatieplichtigen, bepalen de omvang van de alimentatie?

Het eerste aspect wordt in dit deel van Monografieën (echt)scheidingsrecht: Alimentatieverplichtingen behandeld. In deel 4B Alimentatieverplichtingen: Berekeningsmethodieken wordt het tweede aspect behandeld. In deel 4C Alimentatieverplichtingen Richtlijn Werkgroep Alimentatienormen is het volgende vermeld: het in 1981 door de werkgroep Alimentatienormen ingevoerde en sedert 2001 en laatstelijk in 2016 gewijzigde systeem van richtlijnen voor het berekenen van alimentaties (de Tremanormen), het in 1994 verschenen rapport Kinderalimentatie, de richtlijn vereenvoudiging kinderalimentatie uit 2012, het in 1996 verschenen rapport Alimentatie en winst uit onderneming en de in 2017 geldende Modellen, tarieven en tabellen voorzien van enig commentaar.

De auteur van Alimentatieverplichtingen, Mr. dr. M.L.C.C. de Bruijn-Lückers, is vicepresident in het gerechtshof te ’s-Gravenhage en tevens redacteur en auteur van diverse uitgaven op het gebied van het personen- en familierecht.

Alimentatieverplichtingen maakt deel uit van de serie Monografieën Echtscheidingsrecht. In de reeks Monografieën (echt)scheidingsrecht wordt getracht aan elk onderdeel van het met (echt)scheidingen samenhangende recht voldoende aandacht te besteden. Dit gebeurt door in iedere monografie een specifiek onderwerp op een zo helder mogelijke wijze weer te geven. De reeks beoogt daarmee een totaalbeeld van het (echte) scheidingsrecht weer te geven, en is primair bedoeld voor deskundigen en voor hen die dat willen worden. Daarnaast is de reeks ook toegankelijk voor de leek die meer over het onderwerp te weten wil komen.
Product details
Bestelcode 9012400546
Productsoort Boek
Aantal pagina's 192
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Monografieën (echt)scheidingsrecht 4A. 16e druk.
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 48.3
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
Publicatiedatum 07-07-2017
NUR code 822
Serie naam Monografieën (echt)scheidingsrecht
Hoofdredactie Mr. M.J.C. Koens Mr. P.J.W.M Sliepenbeek
Auteur(s) mr. M.L.C.C. de Bruijn-Luckers
Editie 16e druk

Uw bestelling

Alimentatieverplichtingen. Editie 2017
excl. btw € 45,57 incl. btw € 48,30
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht