Uw bestelling

AR Verantwoordingsinformatie operationele gereedheid Defensie
excl. btw € 14,74

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

AR Verantwoordingsinformatie operationele gereedheid Defensie

In 2008 is er een uitgebreid vervolgonderzoek geweest naar de maandrapportages van het Ministerie van Defensie. In dit boek leest u de uitkomsten van dit onderzoek.

  • Boek
  • 48 pagina's
  • Bestelcode 9789012127684
Omschrijving
Dit rapport is een vervolg op een onderzoek uit 2006 naar de maandrapportages van het Ministerie van Defensie.
Hierin informeert de defensieorganisatie de minister van Defensie onder meer over de operationele gereedheid van de defensie-eenheden in de betreffende maand.

In het rapport wordt geconcludeerd dat het Ministerie van Defensie sinds het vorige onderzoek veel verbeterplannen heeft gemaakt. Een informatiearchitectuur moet voorzien in een tijdige en complete informatievoorziening, waarin operationele gegevens worden gecombineerd met andere relevante beheersaspecten. De invoering van de plannen blijkt in de praktijk echter niet of nauwelijks tot verbeteringen te leiden.

In 2006 formuleerde het departement de doelstelling: ‘Het oordeel van de operationele commandant is gebaseerd op harde, controleerbare cijfers die daarbij ondersteund wordt door informatiesystemen op personeel, materieellogistiek, financieel en operationeel gebied.' Deze doelstelling was eind 2008 nog niet gerealiseerd. De tijdens dit vervolgonderzoek geconstateerde tekortkomingen in systemen die voor deze doelstelling input moeten leveren, komen naar aard en omvang overeen met wat tijdens het vorige onderzoek is waargenomen.
Product details
Bestelcode 9012127688
Productsoort Boek
Aantal pagina's 48
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar