Arbeidsrecht in de praktijk. 11e druk.

11e druk

D.M. van Genderen, P.S. Fluit, M.E. Stefels, D.J.B. de Wolff

Deze elfde druk van Arbeidsrecht in de praktijk is grotendeels herzien naar de stand van zaken in het arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht per juni 2018. Veel aandacht in deze herziene 11de druk voor het ontslagrecht, de ontwikkeling van de jurisprudentie over ontslag sinds de invoering van de Wwz in 2015 en mogelijke toekomstige wijzigingen. Drie jaar na invoering van de Wwz is steeds duidelijker te beschrijven hoe de Wwz in de praktijk uitpakt.

  • Boek
  • 508 pagina's
  • Bestelcode 9789012402514
Omschrijving
Sinds de vorige druk (2016) is er ook weer veel veranderd in de regelgeving en de rechtspraak met betrekking tot alle andere relevante onderwerpen voor het arbeidsrecht. Om enkele onderwerpen te noemen: de privacybescherming van de werknemer, payrolling en nieuwe vormen van arbeidsrelaties, opvolgend werkgeverschap, het cao-recht, ziekte van de werknemer en re-integratie, de nieuwe regels over de opbouw en duur van de WW. Ook die onderwerpen zijn weer helemaal up-to-date gebracht.

Arbeidsrecht in de praktijk beschrijft de dagelijkse praktijk van het arbeidsrecht. De hoofdstukken volgen in grote lijnen de verschillende fasen van de arbeidsovereenkomst, vanaf het moment waarop het aanbieden van een arbeidsovereenkomst wordt overwogen, tot en met de afwikkeling van een inmiddels beëindigde arbeidsovereenkomst.

De verschillende leerstukken worden uiteengezet aan de hand van veel voorkomende praktijksituaties met veel verwijzingen naar relevante en recente rechtspraak en literatuur. Naast een uitvoerige behandeling van arbeidsrechtelijke vraagstukken wordt op praktische wijze aandacht besteed aan kwesties als pensioenaanspraken, sociale zekerheid en fiscale aspecten van ontslagvergoedingen.

Voor wie?
Door deze opzet is het boek niet alleen geschikt voor juristen, maar ook voor niet-juristen die regelmatig met vragen over het arbeidsrecht te maken hebben, zoals HRM-adviseurs, bedrijfs- en verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen en accountants. Arbeidsrecht in de praktijk wordt veel gebruikt op hogescholen en universiteiten en voor andere praktijkgerichte opleidingen in het arbeidsrecht.
Product details
Bestelcode 9789012402514
Productsoort Boek
Aantal pagina's 508
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 11e druk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 20-08-2018
NUR code 825
Auteur(s) D.M. van Genderen P.S. Fluit M.E. Stefels D.J.B. de Wolff
Editie 11e druk

Uw bestelling

Arbeidsrecht in de praktijk. 11e druk.
excl. btw € 42,41 incl. btw € 46,23
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht