De Dynamische gemeente

George Evers, Jeroen Pepers

Nederlandse gemeenten en hun medewerkers hebben te maken met een sterk toegenomen dynamiek en veranderdruk. En daarbij met de vraag hoe beide, de organisatie en het individu, zich tot deze werkelijkheid kunnen of moeten verhouden? Wij stellen daarbij dat beide hun onderlinge arbeidsrelatie moeten gaan dynamiseren om met deze dynamiek en veranderdruk om te gaan. Het gaat om het vermogen van de lokale overheid om publieke waarde te leveren aan burgers en samenleving. Deze publieke waarde wordt geleverd via de performance van de individuele medewerker. Deze performance van de individuele medewerker vormt het centrum van de interventies van de medewerker en het (human resource)management.

  • Boek
  • 116 pagina's
  • Bestelcode 9789012394239
Omschrijving
Nederlandse gemeenten en hun medewerkers hebben te maken met een sterk toegenomen dynamiek en veranderdruk. En daarbij met de vraag hoe beide, de organisatie en het individu, zich tot deze werkelijkheid kunnen of moeten verhouden?

Wij stellen daarbij dat beide hun onderlinge arbeidsrelatie moeten gaan dynamiseren om met deze dynamiek en veranderdruk om te gaan. Het gaat om het vermogen van de lokale overheid om publieke waarde te leveren aan burgers en samenleving. Deze publieke waarde wordt geleverd via de performance van de individuele medewerker. Deze performance van de individuele medewerker vormt het centrum van de interventies van de medewerker en het (human resource)management.

We hebben een vijftal samenhangende stappen (de 5D’s) geformuleerd om de arbeidsrelatie in de gemeentelijke organisatie te dynamiseren: 1 Doorlichten, 2 Doorbreken, 3 Doorselecteren, 4 Doorontwikkelen en 5 Doorverbinden. Deze 5D’s zijn gestoeld op de visie en de doelen van de organisatie. Ze leiden tot een andere performance van de individuele medewerkers in de richting van de burgers en vormen een cyclisch proces. Dit laatste is een leercyclus in de zin dat van de ervaringen, successen en verbeterpunten van de 5D’s geleerd wordt. Dit leidt tot een verbeterde aanpak bij een tweede en volgende inzet van de 5D’s.
Product details
Bestelcode 9789012394239
Productsoort Boek
Aantal pagina's 116
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 823
Auteur(s) George Evers Jeroen Pepers

Uw bestelling

De Dynamische gemeente
excl. btw € 25,61 incl. btw € 27,91
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht