Artikel 23 Grondwet De basis van het Nederlandse onderwijsrecht

prof. mr. B.P. Vermeulen, prof. mr. D. Mentink

Betekenis en inhoud van het grondwetsartikel over onderwijs, mede toegelicht aan de hand van ontwikkelingen in wetgeving, internationaal recht en jurisprudentie.

  • Boek
  • 141 pagina's
  • Bestelcode 9789012575027
Omschrijving
Artikel 23 Grondwet, het vermaarde en omstreden artikel over het onderwijs, is sinds de grote herziening van 1917 op hoofdlijnen niet meer gewijzigd. De ontwikkelingen in wetgeving, jurisprudentie en verdragsrecht waarin dit artikel wordt uitgelegd, uitgewerkt en ingekaderd, gaan echter onverminderd door. Bovendien is in 2006 voor het eerst sinds 1917 een inhoudelijke wijziging tot stand gekomen, met het oog op de samenwerkingsschool. Kennis over het onderwijsartikel vereist zicht op de ontstaansgeschiedenis ervan.
Daarom zijn naast de bestaande tekst ook de grondwetsbepalingen opgenomen die de voorlopers van artikel 23 Grondwet vormen. Ook zijn de meest relevante verdragsbepalingen inzake het onderwijs opgenomen.

Artikel 23 Grondwet geeft een overzicht van de laatste stand van zaken en strekt zich over het gehele onderwijs uit. Onder meer wordt aandacht geschonken aan de actuele ontwikkelingen rond de vrijheid van onderwijs, de positie van de onderwijsconsument, het particulier onderwijs, de spreiding van (allochtone) leerlingen en de Algemene wet gelijke behandeling.

Product details
Bestelcode 9789012575027
Productsoort Boek
Aantal pagina's 141
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Auteur(s) prof. mr. B.P. Vermeulen prof. mr. D. Mentink

Uw bestelling

Artikel 23 Grondwet De basis van het Nederlandse onderwijsrecht
excl. btw € 35,62 incl. btw € 38,83
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht