Taal van de gespecialiseerde mediator

Voorbeelden en interventies voor specifieke aandachtsgebieden

mr E. Schutte, mr H.F.M. van de Griendt

Bij mediation speelt taal een belangrijke rol. Het gaat er niet alleen om welke vraag je in welke situatie stelt, maar ook hóe je de vraag stelt. De taal die je als mediator gebruikt hangt ook af van het aandachtsgebied waarin je werkzaam bent. Zo zal bijvoorbeeld een mediator in familiezaken een andere taal bezigen dan een mediator in bouwzaken.

  • Boek
  • 98 pagina's
  • Bestelcode 9789012404266
Omschrijving
Wij hebben ons bekende mediators met een ruime ervaring op specifieke terreinen gevraagd om voorbeeldvragen en interventies op hun specifieke terrein aan te leveren. Die voorbeeldvragen en interventies zijn onder onze redactie in dit boek opgenomen. Dit met als doel om mediators op specifieke terreinen te helpen om nog meer gebruik te maken van de mogelijkheden die taal bij het stellen van vragen en het doen van interventies biedt.

Dit boek is het vervolg op ons boek Taal van de mediator, waarin we hebben gekozen voor een algemene, praktische aanpak met als uitgangspunt de faciliterende en probleemoplossende stijl om zo een zo breed mogelijk publiek te bereiken. Evenals dat boek is dit een werkboek waarin ruimte is opengelaten voor eigen vragen en aantekeningen. Door de uitvoering is ook dit boek geschikt om te gebruiken tijdens de mediation zelf.

Monique van de Griendt is oprichter van Dialogue B.V. in Bussum, een managementadvies- en trainingsbureau. Zij is gespecialiseerd in bemiddeling van samenwerkingsconflicten, maatschap conflicten en arbeidsconflicten.

Eva Schutte is (mede-)oprichter en partner van Reuling- Schutte, een in Amsterdam gevestigd nichekantoor in zakelijke mediation. Zij publiceert regelmatig over mediation.
Product details
Bestelcode 9789012404266
Productsoort Boek
Aantal pagina's 98
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Voorbeelden en interventies voor specifieke aandachtsgebieden
Boeksoort W-boek
Levertermijn 5 tot 7 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 03-04-2019
NUR code 600
Serie naam Praktijkreeks Mediation - NMI Kennisreeks
Auteur(s) mr E. Schutte mr H.F.M. van de Griendt
Editie 1e druk

Uw bestelling

Taal van de gespecialiseerde mediator
excl. btw € 29,82 incl. btw € 32,50
Levertijd: 5 tot 7 werkdagen – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht