Hulpdiensten in het verkeer

A.C. van der Pluijm

In Hulpdiensten in het verkeer wordt ingegaan op de rechten en plichten van de chauffeur van een hulpdienstvoertuig.
Hulpdiensten in het verkeer maakt deel uit van de serie Handboeken voor de brandweer.

  • Boek
  • 192 pagina's
  • Bestelcode 9789012130967
Omschrijving
In Hulpverleningsdiensten in het verkeer wordt ingegaan op de rechten en plichten van de chauffeur van een hulpdienstvoertuig. De speciale regels die gelden voor het rijden mét en zonder optische- en geluidssignalen komen daarbij ruim aan bod.

Zo wordt in Hulpverleningsdiensten in het verkeer schematisch behandeld welke verkeersregels en verkeersborden bij het rijden naar een prio-melding met optische en geluidssignalen niet gelden voor de hulpdiensten en op welke wettelijke basis deze vrijstellingen zijn geregeld. Tevens wordt ruim aandacht gegeven, in een jurisprudentieoverzicht, hoe de rechter omgaat wanneer er bij het toepassen van de vrijstellingen toch een ongeval mocht ontstaan.

Ook wordt beschreven hoe de politie dient op te treden bij ongevallen met de dood of ernstig letsel ten gevolge, en hoe de aansprakelijkheid in dat geval ligt.

Tenslotte wordt ingegaan op de positie van de verkeersregelaar en op de soorten rijbewijzen die nodig zijn voor de verschillende soorten voertuigen.

Dit handboek maakt deel uit van de serie Handboek voor de hulpdiensten. Deze serie biedt inzicht in alle aspecten die van belang zijn voor de brandweer in Nederland. Deze aspecten zijn thematisch ingedeeld, waarbij de thema’s overeenkomen met de bekende schakels in de veiligheidsketen.
Product details
Bestelcode 9789012130967
Productsoort Boek
Aantal pagina's 192
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort S-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Auteur(s) A.C. van der Pluijm

Uw bestelling

Hulpdiensten in het verkeer
excl. btw € 50,08 incl. btw € 54,59
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht