Uw bestelling

Beperkt houdbaar - bouwstenen voor verdere professionalisering van het wethouderschap
excl. btw € 21,79

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Beperkt houdbaar - bouwstenen voor verdere professionalisering van het wethouderschap

Het wethouderschap is een vak met een enorm hoog afbreukrisico. De laatste jaren neemt het aantal wethouders dat voortijdig kopje onder gaat in rap tempo toe. Maandelijks treden gemiddeld tien wethouders voortijdig af. Wim Carabain (oud-wethouder en werkzaam als interim manager, trainer en adviseur van bestuurders in de publieke sector) inventariseert en analyseert de oorzaken van de snelle doorstroming onder wethouders en komt met handreikingen om het wethouderschap verder te professionaliseren en de kwetsbaarheid van het ambt te beperken.

  • Boek
  • 88 pagina's
  • Bestelcode 9789012130455
Omschrijving
Het wethouderschap is een vak met een enorm hoog afbreukrisico. De laatste jaren neemt het aantal wethouders dat voortijdig kopje onder gaat in rap tempo toe. Maandelijks treden gemiddeld tien wethouders voortijdig af. Naar verwachting bereikt de stijging aan het eind van de raadsperiode 2006-2010 een nieuw record en heeft ruim dertig procent van de wethouders voortijdig het veld geruimd.

De gevolgen voor het lokale bestuur zijn verstrekkend. De bestuurskracht en stabiliteit van gemeentebesturen staan onder grote druk. Het nog langer uitstellen van passende maatregelen is een voedingsbodem voor veel meer bestuurlijke en maatschappelijke ellende. Wim Carabain (oud-wethouder en werkzaam als interim manager, trainer en adviseur van bestuurders in de publieke sector) inventariseert en analyseert de oorzaken van de snelle doorstroming onder wethouders en komt met handreikingen om het wethouderschap verder te professionaliseren en de kwetsbaarheid van het ambt te beperken.

In Beperkt Houdbaar: Bouwstenen voor verdere professionalisering van het wethouderschap stelt hij onder meer voor om de crisisverschijnselen in het lokaal bestuur aan te pakken door wethouders aan te zetten meer te investeren in een persoonlijk competentieprofiel. Daarnaast pleit de auteur voor een reeks wijzigingen bij de rekrutering van wethouders en een opleiding voor personen die de ambitie hebben wethouder te worden. Ook wil hij dat alle wethouders persoonlijk medewerkers krijgen en dat de burgemeester meer bevoegdheden krijgt om sturing te geven aan het algemeen collegebeleid.

Voor wie?
Beperkt Houdbaar is voor beginnende wethouders en voor personen die het wethouderschap ambiëren een interessant boek. Het bevat voor hen belangrijke adviezen en tips. Ook voor ervaren bestuurders biedt dit boek handvatten om te investeren in de eigen houdbaarheidstermijn.

Klik hier voor meer uitgaven over het lokaal bestuur.
Product details
Bestelcode 901213045X
Productsoort Boek
Aantal pagina's 88
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 27-02-2009