Dit boek beschrijft het gebruik van big data-technieken in de private sector en verschaft een overzicht van de diverse rechtsgebieden die van belang zijn voor de regulering van die technieken.

  • Boek
  • 176 pagina's
  • Bestelcode 9789012399784
Omschrijving
Met de explosieve groei van big data-toepassingen neemt het belang van kennis over het juridisch kader voor big data toe. Dit boek beschrijft het gebruik van big data-technieken in de private sector en verschaft een overzicht van de diverse rechtsgebieden die van belang zijn voor de regulering van die technieken. Een belangrijke plaats is ingeruimd voor het privacyrecht, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming en het telecommunicatierecht, maar het overzicht is daar niet toe beperkt. Het consumentenrecht, het mededingingsrecht en het non-discriminatierecht zijn ook relevant en vullen de privacyrechtelijke regels op belangrijke punten aan. Bovendien kunnen big data-toepassingen botsen met het intellectuele-eigendomsrecht. Daarom wordt in het boek ook aandacht besteed aan het IE-recht. Alle rechtsgebieden worden op een toegankelijke en praktische manier ingeleid door experts. Door alle rechtsgebieden bijeen te brengen in één boek, wordt de wisselwerking tussen de rechtsgebieden duidelijk en ontstaat een mooi compleet beeld van het juridisch kader.

Big data en het recht maakt deel uit van de reeks Monografieen Recht en Informatietechnologie. Deze serie biedt een totaalbeeld van ICT in relatie tot het recht. In losse delen worden verschillende deelgebieden besproken.
Product details
Bestelcode 9789012399784
Productsoort Boek
Aantal pagina's 176
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Een overzicht van het juridisch kader voor big data-toepassingen
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 22-05-2017
NUR code 820
Serie naam Monografieën Recht en Informatietechnologie
Hoofdredactie mr. dr. P.H. Blok
Auteur(s) mr.dr. P.H. Blok mr.dr.ir. B.H.M. Custers prof.mr. G-J. Zwenne prof.dr. N. Helberger prof.mr. L. Moerel mr. A. van der Wolk mr. T. van de Bunt prof.mr. M. de Cock Buning mr. R.W. de Bruin prof.dr. P. de Hert

Uw bestelling

Big data en het recht
excl. btw € 49,61 incl. btw € 54,07
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht

Andere klanten bestelden ook: