Swipe to the left

januari 2018

Expositie Sdu (deel 2)

By 31 januari 2018 4418 keer bekeken Geen opmerkingen

Uitgeven vraagt creativiteit. Sdu ging op zoek naar creatieve collega’s met een oog voor kunst. En die waren er genoeg! Het resultaat? Een wisselende kunstexpositie in het bedrijfsrestaurant. Patrick Blom, segmentmanager Company Compliance, is nu te zien met zijn kleurrijke werk als natuurfotograaf.

Lees meer Posted in: Sdu

Wet beperking oplegging taakstraffen: 6 jaar later

By 25 januari 2018 9166 keer bekeken Geen opmerkingen

Eergisteren stond er op AD.nl een artikel met de navolgende titel: “Ministerie broedt op aanpak van ‘softe’ rechter.” Dit artikel was duidelijk een vervolg op een artikel dat vorige week verscheen via hetzelfde medium. Wederom voorzien van een titel met een discutabele toon: “Verbod op taakstraf steeds vaker omzeild”. In beide gevallen ging het om de (uit-)werking van de Wet beperking oplegging taakstraffen. In opdracht van het Ministerie is er afgelopen week een rapport verschenen van Pro-facto met de titel ‘Evaluatie Wet beperking oplegging taakstraffen.’ De belangrijkste conclusies willen wij met u delen, teneinde populistische krantenkoppen het hoofd te bieden.

Klantverhaal: Heel veel gemak en tijdwinst met Inenuitvoer.nl

Driessen United Blenders (DUB) uit Deurne is een logistieke dienstverlener voor vaste en vloeibare producten. Hiervoor doen ze ook de handling en opslag. Dit doen ze met eigen magazijnen, wagens en douanedeclaranten. DUB beschikt ook over een expeditie en verschepingenafdeling om goederen over de hele wereld te kunnen verzenden. Maarten van Heck, head of custom departement, vertelt over het belang van inenuitvoer.nl voor zijn dagelijkse werkzaamheden.

Lees meer Posted in: Douane

Is de eigen woning een hopeloze bron van inkomen?

By mr. A.J. van Lint 24 januari 2018 3663 keer bekeken Geen opmerkingen

‘Ontluisterend budgettair gerommel ten koste van de principes van belasting naar draagkracht’, zo typeerde Leo Stevens in het Financieele Dagblad het fiscale beleid van het kabinet-Rutte III. Daar is wat mij betreft helaas weinig tegen in te brengen.


De schadevergoedingsmaatregel: een regeling met draconische gevolgen (deel 2)

By 23 januari 2018 52827 keer bekeken Geen opmerkingen

Enkele maanden terug schreef ik in dit blog over de geregeld schrijnende gevolgen van oplegging van een schadevergoedingsmaatregel. Twee niet helemaal met elkaar overeenkomende uitspraken van het Hof Amsterdam brengen me ertoe om aan dit onderwerp opnieuw een blog te besteden, vooral omdat ik denk dat de verdediging met deze uitspraken in de hand nog vaker en uitvoeriger verweer moet voeren tegen oplegging van deze maatregel.

Wanneer gaat Nederland goed voor zijn eigen artiesten en sporters zorgen?

By dr. D. Molenaar 22 januari 2018 2294 keer bekeken Geen opmerkingen

Tien jaar geleden zei ik het al, maar anno 2018 is er weinig veranderd: Nederland benadeelt nog steeds zijn eigen artiesten en sporters die buitenlandse optredens hebben.

Verbeteren van het TBS-systeem is een absolute noodzaak!

By 22 januari 2018 8823 keer bekeken 1 comment

Het TBS-systeem is uniek in de wereld en geeft als één van de weinige maatregelen die ons strafrecht kent écht invulling aan het begrip ‘resocialisatie’. Het is behoorlijk frustrerend dat het maar niet lijkt te lukken het publiek te overtuigen van nut en noodzaak van de TBS-maatregel én van de noodzaak dit systeem goed te onderhouden en te verbeteren daar waar nodig. Met name advocaten maken zich publiekelijk hard voor het TBS-systeem, maar advocaten hebben helaas een betrekkelijk slechte naam. Wie helpt de advocaat het TBS-systeem te promoten?

Welke invloed heeft de mindset van uw medewerkers op veiligheid?

By Patrick van Leeuwen - Uitgever company compliance 18 januari 2018 3469 keer bekeken Geen opmerkingen

Onze mindset is de verzameling van overtuigingen die we hebben over onszelf, onze competenties en onze omgeving. Onze mindset is aangeleerd en heeft zich ontwikkeld onder invloed van onze directe omgeving en de dingen die we hebben meegemaakt. Ook het gedrag en handelen van uw medewerkers komt voort uit hun mindset. Bent u zich bewust van de mindset die er heerst onder uw medewerkers als het gaat om veiligheid?

Nieuw beslag- en beklagrecht

By 12 januari 2018 4089 keer bekeken Geen opmerkingen

Met de onvermijdelijke komst van het nieuwe wetboek, gaat ook het beklag tegen beslag van artikel 552a Sv (en verder) op de schop. De grootste wijziging is wel dat het beklag inzake gegevens uit de regeling wordt gelicht en buiten het Wetboek van Strafvordering zal worden geregeld. Ten aanzien van het beslag op gegevens is het voorts wachten op de uitkomsten van de commissie Koops. Zij onderzoekt hoe dat geregeld zal moeten worden. Uiteindelijk zal dan een beroepsmogelijkheid worden ontwikkeld. De gedachte is dat ten aanzien van gegevens de oorspronkelijke ’eigenaar’ de beschikking daarover niet kwijtraakt, terwijl dat bij voorwerpen wel het geval is.

Schorsing van de voorlopige hechtenis blijft lastig

By 11 januari 2018 9422 keer bekeken Geen opmerkingen

‘Het verzoek tot schorsing wordt afgewezen omdat uw persoonlijke belangen niet opwegen tegen de belangen van strafvordering’ zo oordeelde het Gerechtshof te Amsterdam afgelopen vrijdag tijdens een zoveelste (pro forma)zitting. Wat is hier nu zo gek aan, zal de gemiddelde togadrager denken. Dit gebeurt namelijk aan de lopende band.