Swipe to the left

mei 2018

Sdu als staatsdrukkerij tijdens de Tweede Wereldoorlog

By 5 mei 2018 4392 keer bekeken Geen opmerkingen

Tijdens de Tweede Wereldoorlog kwam Sdu als staatsdrukkerij in handen van de Duitse staat. Wat voor gevolgen had deze overname voor het personeel? En wat gebeurde er met Sdu-uitgaven als de Staatscourant? Deze blog geeft een inkijkje bij Sdu in oorlogstijd.

Lees meer Posted in: Sdu

Certificeren AVG compliance

Vanaf 25 mei 2018 zal de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) worden gehandhaafd. Voor werkgevers brengt deze nieuwe privacywetgeving veel vragen met zich mee. Hoe waarborg je als werkgever nu een correcte naleving van de AVG? En welke artikelen uit de AVG zijn hierbij van cruciaal belang? En wat zeggen deze artikelen nu precies? Deze blog geeft antwoord op deze vragen.

Lees meer Posted in: Privacy

Het strafproces in Éire

By 3 mei 2018 15902 keer bekeken 1 comment

In de Ierse media lees ik elke dag wel enkele nieuwsberichten over strafzaken; er gebeurt hier genoeg. Nieuws met een Nederlands tintje betrof bijvoorbeeld de aanhouding van Naoufal F. in Dublin, waarbij door de Ieren gesuggereerd werd dat hij banden had met de beruchte Ierse maffia, de Kinahan-clan.

'Take me to Church'

By mr. F. Horzen 2 mei 2018 1276 keer bekeken Geen opmerkingen

In de NTFR Opinie van deze week gaat mr. F. van Horzen in op het rapport Tax Justice & Poverty dat eind maart 2018 verscheen. Het onderzoek had betrekking op de problemen waar belastingautoriteiten tegenaan lopen bij de belastingheffing in Beieren, Zambia en Kenia.

De voorwaardelijke invrijheidstelling onder vuur

By 2 mei 2018 7481 keer bekeken Geen opmerkingen

Het nieuwe plan van de Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker (Justitie en Veiligheid) tot aanpassing van de wetgeving over de voorwaardelijke invrijheidstelling bij langgestraften leidde gisteren direct tot veel reuring. Het wetsvoorstel is pas in het stadium van consultatie, maar is een uitvloeisel van het regeerakkoord dat door de coalitiepartijen is ondertekend. Alle reden om het serieus te nemen.

Niet verlengen arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wegens zwangerschap

Het College voor de Rechten van de Mens vraagt al jarenlang aandacht voor zwangerschapsdiscriminatie en in het bijzonder voor het niet verlengen van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd in geval van zwangerschap. In 2017 ontving de ‘front office’ van het College 1407 meldingen of vragen over zwangerschapsdiscriminatie, meer dan over elke andere discriminatiegrond. Dit kwam ook doordat het College een tijdelijk meldpunt had ingesteld in mei 2017, maar geeft wel aan hoeveel vrouwen problemen ondervinden op dit punt. Om dezelfde reden lanceerde het ministerie van SZW in maart 2017 een ‘Actieplan zwangerschapsdiscriminatie’, compleet met mediacampagne. Deze maatregelen zetten de schijnwerper op zwangerschapsdiscriminatie, maar of zij echt helpen, is de vraag.