Swipe to the left

januari 2019

Gouden Zandlopers 2019 gestart

By Gert Jan Schinkel, senior uitgever Legal 10 januari 2019 1317 keer bekeken Geen opmerkingen

Noteer alvast in je agenda: donderdag 28 maart 2019 vindt de 14e editie plaats van De Gouden Zandlopers. Tijdens dit populaire event reikt een ervaren jury de prestigieuze awards uit voor onder meer groei, innovatie en legal tech in de advocatuur. Je kunt tot 31 januari 2019 nominaties indienen.

Lees meer Posted in: Sdu

"Klanten helpen vooral hun werkprocessen te verbeteren" Amy Hays, Project Manager Legal

By Amy Hays, Project Manager Legal 10 januari 2019 1277 keer bekeken Geen opmerkingen

“Stuur je op kosten, dan gaat de kwaliteit omlaag. Stuur je op kwaliteit, dan gaan de kosten omlaag.” Deze tegeltjeswijsheid, een mooi citaat van voormalige KPN CPO Willem van Oppen, spreekt Amy Hays zeker aan. Sinds 1 september is zij Project Manager Legal bij Sdu.

Lees meer Posted in: Sdu

Vaarwel 2018 en welkom 2019

By prof.mr. G.T.K. Meussen 9 januari 2019 782 keer bekeken Geen opmerkingen

Aangekomen bij het einde van het oude jaar, neemt prof.mr. G.T.K. Meussen even de tijd om de balans op te maken van het jaar 2018 en u een vooruitblik te bieden op het jaar 2019. Het einde van het jaar maakt altijd een beetje weemoedig en zorgt voor een besef van het verglijden der jaren, maar maakt ook weer benieuwd naar het nieuwe jaar.

Affectieschade 2.0

By 9 januari 2019 9672 keer bekeken Geen opmerkingen

Vorig jaar schreven mijn collega’s al een blog over de Wet Affectieschade (hierna: de Wet). De Wet (Stb. 2018, 132) en het Besluit Affectieschade zijn op 17 mei 2018 (Stb. 2018, 133) gepubliceerd in het Staatsblad en zijn per 1 januari jl. ingegaan. De affectieschade is daarmee een aparte variant geworden als het gaat om de juridische mogelijkheden van naasten en nabestaanden. Dit bestaat dus naast de shockschade. Sinds 1 januari jl. heeft het Schadefonds Geweldsmisdrijven ook een nieuwe beleidsbundel ontwikkeld, mede gelet op voornoemde ontwikkelingen. Wat is er nu gewijzigd en wat is precies het verschil tussen een vordering uit hoofde van affectieschade en een vordering shockschade?

Aanscherping beloningsregels financiële sector in de maak

In maart 2018 kondigt de ING Bank aan het salaris van bestuursvoorzitter Ralph Hamers met meer dan de helft te verhogen, tot ruim 3 miljoen euro. De maatschappelijke en vooral ook politieke ophef was zo groot, dat de ING Bank amper een week later besloot het beloningsvoorstel in te trekken. Desondanks heeft de politiek aanleiding gezien de beloningsregels in de financiële sector verder aan te scherpen. Deze blog geeft inzicht in hoe deze beloningsregels rondom vaste beloningen en bonussen worden aangescherpt.