Swipe to the left

‘Door Sdu weet ik nu dat ik de juiste studiekeuze heb gemaakt’

Print
‘Door Sdu weet ik nu dat ik de juiste studiekeuze heb gemaakt’
By 15 november 2018 5372 keer bekeken Geen opmerkingen

Deze week waaide er een frisse wind door onze marketingafdeling met snuffelstagiair Niek van Steen (19). Voor zijn communicatiestudie liep Niek mee met het Sdu Team Online voor een kijkje in onze ‘online’ keuken. Daar wordt dagelijks flink gekokkereld met webpagina’s, contentmarketing, e-mailings, Google adwords en social media. Sdu blog stelde Niek vijf vragen om erachter te komen waarom zijn interesse bij online communicatie ligt en hoe hij koos voor Sdu als stageplek.

Waar komt je interesse voor online communicatie vandaan?

‘Ik vind het leuk om een grote doelgroep te bereiken en dit gaat het beste via social media. Het lijkt mij gaaf als mensen echt zitten te wachten op jouw posts op bijvoorbeeld Instagram. Een grote volgersbasis creëert toch een bepaalde status die je niet krijgt bij een startup. Geef mij maar een groot bedrijf met een groot online bereik, daar maak je mij het gelukkigst mee. Via social media kun je ook heel makkelijk direct contact leggen met klanten. Zo kom je snel te weten waar zij behoefte aan hebben en kun je iemand verder helpen.’

Waarom wilde je stage lopen bij Sdu?

‘Ik ken Sdu via mijn moeder, zij werkt als redacteur bij Sdu. Sinds mijn 10e kwam ik al regelmatig met haar mee naar kantoor en gingen we erna nog even Den Haag in. Ik woon zelf in Deventer, dus dat was altijd een leuk uitje. Vóór mijn communicatiestudie heb ik een jaar rechten gestudeerd en daar kwam ik Sdu ook al regelmatig tegen. Ik gebruikte bijvoorbeeld bij tentamens altijd de Sdu Wettenbundel. Toen ik voor mijn opleiding een stageplek moest gaan zoeken, was de keuze snel gemaakt. Ik wist dat ik bij een groot bedrijf mee wilde lopen met een eigen communicatieafdeling. Sdu kende ik inmiddels al en voldeed aan deze eisen en leek me dus de perfecte plek.’

Welk beeld had je van Sdu voor je stage?

‘In mijn hoofd was Sdu stiekem heel hiërarchisch. Maar na een week te hebben meegelopen heb ik ontdekt dat de verschillende afdelingen juist veel met elkaar samenwerken. Iedereen is hier gelijk, je kunt makkelijk vragen stellen zonder je bezwaard te voelen. Wat me ook is opgevallen is dat je veel vrijheid hebt binnen je eigen functie. Posts op social media hoeven bijvoorbeeld niet te worden overlegd, iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen beslissingen.’

Wat heb je geleerd van deze stage?

‘Deze snuffelstage heeft voor mij vooral bevestigd dat ik de juiste studiekeuze heb gemaakt. Social media heeft altijd al mijn interesse gehad, ik kan zo acht uur per dag op Instagram zitten. Ik zou hier later dan ook graag mijn beroep van maken, bijvoorbeeld als social media manager. En door Sdu ben ik ook gaan inzien dat een groot bedrijf het beste bij mij past. Niet alleen heb je dan meer mogelijkheden om binnen een organisatie door te groeien, maar je hebt ook een groot bereik waarmee je een verschil kunt maken in de maatschappij.’

Heb je nog tips voor ons bij toekomstige stagiairs?

‘Eigenlijk niet. Om eerlijk te zijn had ik geen hoge verwachtingen. Ik dacht dat een week te kort zou zijn om echt iets te kunnen doen. Team Online heeft mij blij verrast, zij heeft veel moeite gestoken in de voorbereiding voor mijn snuffelstage. Zo heb ik een Google Analytics training gehad, heb ik meegeholpen aan het opzetten van een webpagina op Sdu.nl en heb ik meegedacht bij het maken van social media posts. Dat was heel veel meer dan koffie halen!’

Nieuwsgierig geworden naar Sdu?

Benieuwd naar wat wij nog meer doen bij Sdu? Lees dan ook één van onze andere blogs:


Of neem een kijkje op ‘Over Sdu’.


Posted in: Sdu