Een bundeling van alle Caribische JOR-uitspraken

Een bundeling van alle Caribische JOR-uitspraken
5 april 2022

Speciale editie! Het vertrouwde groen op de omslag is ingeruild voor een meer zonnige tint voor een bundeling van alle Caribische JOR-uitspraken.

Deze editie is gratis te downloaden via deze link.

Sinds de oprichting wordt in JOR Caribische rechtspraak gepubliceerd die relevant is voor de Nederlandse rechtspraktijk. Het betreft voornamelijk rechtspraak van de Gerechten in Eerste Aanleg en het Gemeenschappelijk Hof, en uiteraard ook uitspraken van de Hoge Raad in Caribische zaken. De selectie die in deze editie is opgenomen bevat 75 uitspraken die zijn verdeeld over onze gebruikelijke rubrieken.

Deze selectie toont niet alleen het belang van de Caribische rechtspraak voor het ondernemingsgerichte recht, maar biedt Caribisch-Nederlandse juristen op dit terrein hopelijk ook een praktisch naslagwerk. Tot slot kan de bundeling haar nut bewijzen in het plaatselijke juridische onderwijs als een 'mina di oro' van Caribische casusposities. 

Deze editie is tot stand gekomen met ondersteuning van CPO en University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC). Het CPO en de UoC organiseren al meer dan 25 jaar gezamenlijk in Curaçao de PAO-Intensiefcursussen. Alle deelnemers ontvingen een papieren versie. Scheidend hoofddocenten Bas Kortmann en Frank Kunneman ontvingen het eerste exemplaar.

Marianne van den Bosch, Directeur Opleidingen CPO, Centrum voor Postacademisch Juridisch Onderwijs, Radboud Universiteit Nijmegen schrijft op LinkedIn het volgende:

De JOR Caribisch symboliseert voor mij in schrift wat de samenwerking tussen de University of Curaçao en de Radboud Universiteit in de vorm van Pao-Intensief is: het bijeenbrengen van juristen uit Caribisch en Europees Nederland om samen te leren en te discussiëren over actuele juridische onderwerpen. Elk jaar opnieuw blijkt hoeveel meerwaarde daarin zit. Er wordt op hoog niveau gedoceerd, gedebatteerd en gediscussieerd, er worden ervaringen gedeeld en nieuwe inzichten opgedaan. Er ontstaat over en weer meer kennis van en begrip voor elkaars praktijk, standpunten en dilemma's. En er wordt veel gelachen. Heel mooi om als CPO te hebben bijgedragen aan deze kleurrijke JOR-editie!

Opmerkingen