Sdu versterkt haar douane compliance missie met nieuw partnerschap Tikl

Sdu versterkt haar douane compliance missie met nieuw partnerschap Tikl
4 juli 2024

Den Haag, 28 mei 2024 – Sdu kondigt met trots aan dat zij samenwerkingspartner is geworden van Tikl. Met deze samenwerking is Sdu weer een stap verder om een betere compliant douanewereld te realiseren. Een direct gevolg van deze samenwerking is de uitbreiding van Inenuitvoer.nl met Sanctioncheck, waarmee bedrijven snel en makkelijk kunnen controleren of een zakenpartner op een sanctielijst staat.

 

Samen werken aan betere compliance

Tikl en Sdu zijn beide bedrijven die met hun webapplicaties verankerd zijn in douanewet- en regelgeving. Door de samenwerking wordt de compliance nog verder verbetert. Bedrijven hebben vanuit de Sanctiewet de inspanningsverplichting om hun klanten te controleren op sancties. Het is arbeidsintensief om dit uit te zoeken omdat er veel verschillende sanctielijsten zijn die ook nog eens regelmatig wijzigen. Op de sanctielijsten staan op dit moment meer dan 170.000 bedrijven en personen.

 

Voordelen Inenuitvoer Sanctioncheck

Met Inenuitvoer Sanctioncheck kunnen internationaal opererende bedrijven snel en makkelijk controleren of hun zakenpartner op één van de (inter)nationale sanctielijsten staat. Een aantal voordelen zijn:

  • Eenvoudige controle tegen de relevante sanctielijsten
  • Excel lijsten met duizenden persoonsnamen en bedrijven direct uploaden
  • Download je auditrapport voor bank en toezichthouders
  • Onbeperkt gebruik voor een vaste prijs
  • Naast het westerse schrift ook Cyrillisch, Arabisch en Latijnse invoer

Meer weten over Sanctioncheck voor Inenuitvoer? Of wil je deze direct bestellen? Bekijk Sanctioncheck via hier in de webshop.

Voor meer inhoudelijk vragen kunt u contact opnemen met Jeroen de Roode, Productmanager In-en Uitvoer bij Sdu.

Email: J.d.Roode@sdu.nl

 

Over Tikl

Tikl maakt compliance Saas-oplossingen door gebruik te maken van slimme koppelingen en openbare data. De oplossingen van Tikl worden toegepast door veel bedrijven, goede doelenorganisaties en overheden uit de hele wereld. Zie ook: www.tikl.nl.