Sdu Wettenbundel verrast met stoere nieuwe cover

Sdu Wettenbundel verrast met stoere nieuwe cover
29 maart 2019 2880 keer bekeken

De Sdu Wettenbundel krijgt voor de editie 2019-2020 een verrassend stoere cover, is sinds 28 maart 2019 bekend gemaakt. De Sdu Wettenbundel, voorheen bekend als de Blauwe VNW, wil af van het stoffige blauwe imago dat er al jaren op ligt en heeft samen met een designer gekeken naar een aantal nieuwe voorstellen. De redactie, uitgever en het marketing team waren het snel eens: het moet stoerder.

Een nieuwe naam, nieuwe cover
De vorige editie kreeg een hele nieuwe naam, nadat de wettenbundel als jaren bekend stond als de blauwe VNW met de geheel blauwe cover. “Maar bij een nieuwe naam hoort een nieuw jasje.” Aldus Mitchell Straub, marketing communicatie specialist voor de Sdu Wettenbundel. “Dit sluit geheel aan bij de doelgroep van de Sdu Wettenbundel. Daarnaast past het in iedere boekenkast en bij bijna iedere outfit”. Begin dit jaar werd een designer in de hand genomen om de nieuwe covers te ontwikkelen. ‘’We hebben echt gekeken naar wat de doelgroep verwacht en daar zijn we dus helemaal tegen in gegaan, gewoon omdat het leuk is”.

Waar is de cover?
“De nieuwe cover is stoer en verrassend. Je zou het niet bedenken bij een Wettenbundel, maar hoe gaaf is dit tegenover een bundel met een gouden cover? Dan springt dit er toch echt wel uit?” vraagt Niels Bergers, uitgever van de Sdu Wettenbundel, zich af. Normaal wordt de nieuwe cover niet bekend gemaakt, meestal pas net voor het productieproces. De inhoud wordt geüpdatet en blijft vertrouwd, daar verandert weinig aan. “Maar wij waren zo enthousiast dat we het nu al moesten delen en je begrijpt wel waarom..” vertelt Mitchell nog. “We moeten er steeds wel goed naar zoeken, want door de camouflage zijn we het telkens kwijt” grapt Niels nog na.

De nieuwe Sdu Wettenbundel met de nieuwste cover is vanaf juli verkrijgbaar.


Update 1 april 2019:
Hoewel we echt bezig zijn met de covers voor de nieuwe edities van 2019-2020 moeten we helaas mededelen dat het geen camouflage omslag wordt zoals hieronder weergegeven. Tenminste...


Opmerkingen