Burgerzaken voor Vreemdelingen

mr. J.M. Otten, T.J. de Bruin

In Nederland treffen wij zo’n 190 verschillende nationaliteiten aan. Dit praktische boekje gaat in op de Nederlands internationaal privaatrechtelijke regels die van toepassing zijn op de meest voorkomende vragen aangaande het personeel statuut van vreemdelingen in Nederland.

  • Boek
  • 152 pagina's
  • Bestelcode 9789012380522
Omschrijving
In Nederland treffen wij zo’n 190 verschillende nationaliteiten aan. Een groot aantal personen heeft zelfs twee of meer nationaliteiten. Vroeg of laat krijgen zij te maken met de vraag welke consequenties die vreemde nationaliteit voor hen zelf of hun kinderen met zich brengt wanneer zij bijvoorbeeld een huwelijk of geregistreerd partnerschap aangaan of wanneer hun huwelijk of partnerschap wordt ontbonden. Welke regels zijn van toepassing op hun huwelijk, het geregistreerd partnerschap of de ontbinding ervan? Hoe zit het met de afstamming ten aanzien van kinderen? Kan een kind hier wel worden erkend of gewettigd en welke naam verkrijgt een kind? Behoudt de vrouw door het aangaan van een huwelijk wel haar eigen naam? Worden buitenlandse rechterlijke beslissingen of rechtsfeiten zoals een naamswijziging of een leeftijdsherziening hier wel erkend?

Dit handzame boekje gaat met behulp van praktische voorbeelden in op de Nederlands internationaal privaatrechtelijke regels die van toepassing zijn op de meest voorkomende vragen aangaande het personeel statuut van vreemdelingen in Nederland.
Product details
Bestelcode 9789012380522
Productsoort Boek
Aantal pagina's 152
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 747
Redactie A. Odé E. Gerritsma G.G. Lodder G.J. Vonk H.B. Winter
Auteur(s) mr. J.M. Otten T.J. de Bruin

Uw bestelling

Burgerzaken voor Vreemdelingen
excl. btw € 44,73 incl. btw € 47,41
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht