Cassatietechniek Praktijkcahiers Strafrecht, deel 8

2e herziene druk

J. Boksem, A. Röttgering

De auteurs van Cassatietechniek hebben geprobeerd de cassatietechniek inzichtelijk te maken. Zowel de ervaren strafrechtadvocaat als zijn collega, voor wie de cassatiepraktijk een ‘ver van m’n bed-show’ is, kan er zijn voordeel mee doen. In dit boek wordt de nodige theoretische en procedurele informatie geboden.

  • Boek
  • 160 pagina's
  • Bestelcode 9789012393553
Omschrijving
Een advocaat die bijstand in cassatie verleent, zal de cassatietechniek moeten beheersen. Maar ook de raadsman die zich beperkt tot de bijstand in feitelijke aanleg, zal iets over cassatiegronden moeten weten. In feitelijke aanleg, en dan in het bijzonder in hoger beroep, wordt immers de basis gelegd voor het cassatieberoep. Wanneer die basis niet goed is, beperkt dat de mogelijkheden in cassatie. Zo moeten verweren bijvoorbeeld aan bepaalde eisen voldoen, willen ze de rechter dwingen tot een gemotiveerde reactie.

De auteurs van casssatietechniek hebben getracht de kneepjes van het vak samen te vatten in handige tips die bij het opstellen van cassatiemiddelen behulpzaam kunnen zijn. Ook wordt de advocaat praktische hulp geboden door hem als het ware door de verschillende fasen van het schrijven van een middel te loodsen.

Als bijlage is onder andere een cassatie-checklist opgenomen. Daarnaast is een hoofdstuk opgenomen over de voorbereiding van cassatie door het op de juiste wijze voeren van de verdediging in feitelijke aanleg. In dit hoofdstuk treft men een aantal overzichtelijk weergegeven tips aan voor het pleidooi in hoger beroep.

Ook voor de advocaat die zelf geen cassatiezaken behandelt, bevat dit boek nuttige informatie.
Product details
Bestelcode 9789012393553
Productsoort Boek
Aantal pagina's 160
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel 2e herziene druk
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 824
Redactie Boksem Trotman Nan van de Hoeven Bos
Auteur(s) J. Boksem A. Röttgering

Uw bestelling

Cassatietechniek Praktijkcahiers Strafrecht, deel 8
excl. btw € 50,46 incl. btw € 55,00
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht