Certificering van aandelen Serie Ondernemingsrecht deel B.19

prof. mr. C.A. Schwarz, mr. S.B. Garcia Nelen

In Certificering van aandelen bij NV en BV beschrijven mr. S.B. Garcia Nelen en prof. mr. C.A. Schwarz het instrument van certificering van aandelen bij NV en BV. Na de invoering van het nieuwe BV-recht per 1 oktober 2012 is de benadering van de positie van de certificaathouder binnen de BV volledig anders geworden dan bij de NV.
Op deze problematiek, en met name ook de perikelen die het overgangsrecht met zich bracht, wordt uitgebreid ingegaan en ook wordt de BV-situatie vergeleken met die binnen de NV. De techniek wordt behandeld, alsook de aard van de verschillende rechtsrelaties die bij certificering ontstaan.

  • Boek
  • 168 pagina's
  • Bestelcode 9789012398640
Omschrijving
De Serie Ondernemingsrecht geeft een overzicht van alle relevante onderwerpen in het ondernemingsrecht. Door de thematische, praktische en heldere opzet is de Serie Ondernemingsrecht voor de praktijkjurist en wetenschapper onmisbaar. De serie is ook heel geschikt voor gebruik in het onderwijs. In Certificering van aandelen bij NV en BV beschrijven mr. S.B. Garcia Nelen en prof. mr. C.A. Schwarz het instrument van certificering van aandelen bij NV en BV. Na de invoering van het nieuwe BV-recht per 1 oktober 2012 is de benadering van de positie van de certificaathouder binnen de BV volledig anders geworden dan bij de NV.

Op deze problematiek, en met name ook de perikelen die het overgangsrecht met zich bracht, wordt uitgebreid ingegaan en ook wordt de BV-situatie vergeleken met die binnen de NV. De techniek wordt behandeld, alsook de aard van de verschillende rechtsrelaties die bij certificering ontstaan. Daarnaast worden de verschillende toepassingen behandeld bij de NV en de BV, dus variërend van de mogelijkheden die worden geboden tot het optimaliseren van de opvolging in het familiebedrijf, tot het gebruik van certificering van aandelen als beschermingsmaatregel bij beursvennootschappen. Ook is er aandacht voor het vestigen van beperkte rechten op certificaten, wordt ingegaan op de vraag hoe het certificaat zich verhoudt tot het aandeel zonder stemrecht en wordt aandacht besteed aan aspecten van contractenrecht, goederenrecht, huwelijksvermogensrecht en erfrecht.

Het boek is geschreven met het oog op de praktizijn, maar is tevens geschikt als studieboek. Het bevat een uitgebreid jurisprudentie en literatuuroverzicht.

Mr. S.B. Garcia Nelen is advocaat bij Allen & Overy. Prof. mr. C.A. Schwarz is partner bij Baker Tilly Berk en sinds 1987 hoogleraar Ondernemingsrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Maastricht.
Sdu is uitgever van OpMaat Ondernemingsrecht, «JOR», Sdu Commentaar Ondernemingsrecht en TOP.
Product details
Bestelcode 9789012398640
Productsoort Boek
Aantal pagina's 168
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 28-09-2016
Redactie Prof. mr. M.J. Kroeze Prof. mr. G.T.M.J. Raaijmakers
Auteur(s) prof. mr. C.A. Schwarz mr. S.B. Garcia Nelen

Uw bestelling

Certificering van aandelen Serie Ondernemingsrecht deel B.19
excl. btw € 53,37 incl. btw € 58,17
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht