Uw bestelling

Concern over het Rijk of het Concern Rijk? (VOM deel 6)
excl. btw € 42,60

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Concern over het Rijk of het Concern Rijk? (VOM deel 6)

Onderzoek naar de governance en inrichtingsmogelijkheden

Drs. D.M.E. Hovestadt MBA

Concernvorming bij het Rijk is een onderwerp dat steeds vaker op de agenda staat. In hoeverre is het Rijk een concern en zullen de ministers al één concern moeten opereren om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken? In dit boek, dat is gebaseerd op een afstudeerthesis van de Public Governance MBA Nyenrode, wordt antwoord gegeven op de vraag hoe het Rijk beter kan samenwerken op het gebied van de bedrijfsvoering.

  • Boek
  • 384 pagina's
  • Bestelcode 9789012119528
Omschrijving
Concernvorming bij het Rijk is een onderwerp dat steeds vaker op de agenda staat. In hoeverre is het Rijk een concern en zullen de ministeries als één concern moeten opereren om maatschappelijke vraagstukken aan te pakken? Bieden programmaministers of het flexibel inzetten van rijksambtenaren voldoende mogelijkheden om departementsoverstijgende oplossingen te realiseren of zal ook de bedrijfsvoering van de ministeries anders moeten worden ingericht?

In dit boek, dat is gebaseerd op een afstudeerthesis van de Public Governance MBA Nyenrode, wordt antwoord gegeven op de vraag hoe het Rijk beter kan samenwerken op het gebied van de bedrijfsvoering. Niet alleen wordt de historie van interdepartementale samenwerking weergegeven, ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de huidige situatie op het gebied van bedrijfsvoering. Dit varieert van een beschrijving van alle rijksbrede gremia tot aan een analyse van de huidige samenwerkingsverbanden op het terrein van de bedrijfsvoering.

In het weekblad PM deed Hovestadt de uitspraak: “Je kunt het Rijk ook als één concern neerzetten”. Dit boek bevat een uitgewerkte visie van toekomstige bedrijfsvoering en de wijze waarop het Rijk als Concern kan worden gepositioneerd. Shared service vorming, outsourcing, politieke sturing van de bedrijfsvoering, standaardisatie, regionalisatie en integratie van de bedrijfsvoering zijn enkele thema’s die aan bod komen. Ook de stappen uit het veranderpad blijven niet onbesproken.

Naast de conclusies en praktische aanbevelingen die worden gedaan, is het boek bovenal interessant vanwege de bijzondere citaten van ruim vijfendertig wetenschappers, politici, deskundigen in de bedrijfsvoering en topambtenaren die aan het onderzoek hebben meegewerkt.

Ook verschenen in de Reeks Overheidsmanagement:
Product details
Bestelcode 9012119529
Productsoort Boek
Aantal pagina's 384
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Onderzoek naar de governance en inrichtingsmogelijkheden
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 12-02-2007
NUR code 740
Auteur(s) Drs. D.M.E. Hovestadt MBA