Douane

Met Sdu Douane bent u als douaneprofessional aan het juiste adres. Zo bieden wij diverse producten voor import en export, altijd voorzien van de meest recente wet- en regelgeving op het gebied van douane.

Man met helm

Gratis whitepaper: Drones, Jacuzzi’s, Dual-use en de juiste goederencode

Wanneer u goederen van buiten de Europese Unie importeert zijn vaak douanerechten verschuldigd. Daarbij wilt u natuurlijk niet te veel betalen of achteraf de rekening gepresenteerd krijgen in de vorm van een onverwachte naheffing. Om dat te voorkomen is het indelen van goederen volgens de juiste goederencode cruciaal. Maar niet alleen bij het importeren is een juiste indeling verplicht, ook bij het exporteren bent u als eigenaar van de goederen verplicht om de juiste goederencode te (laten) vermelden in uw douaneaangifte. Deze whitepaper laat zien hoe u tot een juiste indeling komt en zo bedrijfsrisico’s wegneemt.

Download whitepaper
whitepaper Drones, Jacuzzi’s, Dual-use en de juiste goederencod

Blogs

Man op terrein

Blogs van Sdu Douane

Bij Sdu Douane hebben we kennis in huis over verschillende onderwerpen betreft import en export. Zo schrijven we maandelijks een blog over een onderwerp waar we vaak vragen over krijgen of die erg actueel zijn. Voorbeelden hiervan zijn blogs over aandacht bij export control en het correct toepassen van de wetgeving als het gaat om dual-use goederen, maar ook onderwerpen zoals waar u op moet letten bij douaneaangifte.

Lees alle blogs

Lekker hoor, die wijn uit Italië!

De 90 liter wijn die we vanuit Italië mogen meenemen is leuk, maar bij lange na niet voldoende als het aan jou ligt. Hoe moet je het importeren van wijn uit een EU-land nu aanpakken?

Lees meer

Dual-use goederen; ja of nee? Weet wat u exporteert!

Er wordt gelukkig steeds meer aandacht besteed aan export control en het correct toepassen van de wetgeving als het gaat om dual-use goederen. Echter worden hier... 

Lees meer

Klantverhaal: Heel veel gemak en tijdwinst met In- en Uitvoer

Driessen United Blenders (DUB) uit Deurne is een logistieke dienstverlener voor vaste en vloeibare producten. Hiervoor doen ze ook de handling en opslag. Dit doen ze...

Lees meer

Opleidingen & Events douane

Bekijk onze aankomende evenementen, cursussen en opleidingen binnen douane door op de blauwe link te klikken.

14e editie Nationaal Douanecongres

Donderdag 10 oktober 2019 staat de 14e editie van het Nationaal Douanecongres gepland. Sprekers van diverse organisaties vertellen over de laatste ontwikkelingen in de Brexit-onderhandelingen, de afhandeling van e-commercegoederen en oplossingen voor de naderende douaneproblematiek door de Brexit.

Startdatum: 10 oktober 2019

Meer informatie

Contact

Heeft u vragen over onze producten of diensten, of wilt u advies op maat? Wij denken graag met u mee. 

Bel 070 378 9880 of mail ons op informatie@sdu.nl

Over Sdu Douane

Met Sdu Douane ben u als douaneprofessional aan het juiste adres. Zo bieden wij diverse producten voor import en export, altijd voorzien van de meest recente wet- en regelgeving op het gebied van douane. Bijvoorbeeld voor het snel en correct classificeren van goederen. Sdu Douane biedt u een scala aan diverse producten. Zo bent u altijd en overal op de hoogte van de laatste wijzigingen in onder andere invoerrechten, sancties, antidumping, preferentiële regelingen en gebruikstarief.