Horecarecht

Horecarecht: een introductie

Horecarecht omvat alle wet- en regelgeving waar gemeenten en horecaondernemers zich aan moeten houden. Hierbij kan aan hygiëne voorschriften worden gedacht, maar ook aan vergunningen voor terras of alcohol en late openingstijden. Ook personele vraagstukken (deeltijdwerken, horeca cao) spelen een rol.

Wet- en regelgeving in het horecarecht

Het horecabeleid is per gemeente verschillend. In het horecabeleid staan een aantal regels en procedures beschreven waar horeca ondernemers zich aan moeten houden. Daarnaast heb je de nationale wet- en regelgeving, waaronder:

  • Drank- en Horecawet
  • Wet op de Kansspelen
  • Wet particuliere beveiligorganisaties en recherchebureaus
  • Opiumwet
  • APV
  • Horecaverordening
  • Speelautomatenverordening
  • Brandveiligheidverordening
  • Wet op de Ruimtelijke Ordening
  • Bouwbesluit
  • Woningwet
  • Wet op de stads- en dorpsvernieuwing
  • Leefmilieuverordening
  • Wet Milieubeheer
  • Wet op de openluchtrecreatie
  • Tabakswet
  • Warenwet

Wat biedt Sdu u op het gebied van horecarecht?

We tonen u graag een selectie van de vakinformatie op het gebied van horecarecht. Op deze pagina vindt u actuele content die we samen met experts uit de rechtspraktijk creëren.

Horecarecht in de webshop

Naar de webshop

Toegang tot al onze juridische informatie?

    • Neem een dag- of weekabonnement op onze online databank OpMaat
    • Krijg direct toegang tot al onze bronnen en vindt het antwoord op uw zoekvraag
Meer informatie
(- Artikelen)

Uit het archief

Meer artikelen laden