Sign. - Hof houdt bij invulling zorgregeling rekening met Ramadan en Suikerfeest


M en V zijn in 2000 met elkaar gehuwd. Uit het huwelijk zijn twee, thans nog minderjarige, kinderen geboren, over wie M en V gezamenlijk het ouderlijk gezag uitoefenen. De kinderen verblijven bij V. In april 2012 heeft de rechtbank, in het kader van de voorlopige voorzieningen, de verdeling van de zorg- en opvoedingstaken vastgesteld. Daarbij is onder meer bepaald dat de kinderen de laatste drie weken van de zomervakantie van 2013 bij V en de eerste drie weken bij M zullen verblijven.
In hoger beroep verzoekt M het hof te bepalen dat de kinderen de laatste drie weken van de zomervakantie van 2013 bij hem zullen verblijven. M voert aan dat hij op 15 november 2012 V schriftelijk heeft benaderd om de verdeling van de vakanties vast te leggen. De advocaat van V heeft op 10 december 2012 aangegeven dat de verdeling van de kerstvakantie akkoord was en dat begin januari 2013 een tegenvoorstel zou komen over de verdeling van de overige vakanties. Een tegenvoorstel is echter niet ontvangen. M heeft daarop het stilzwijgen van V opgevat als instemming en op 4 februari 2013 vliegtickets voor de zomervakantie geboekt en betaald. Die financiële schade (ad € 967,61) dient zwaarder te wegen dan het belang van V, aldus M.
V wil de kinderen de laatste drie weken bij zich hebben om in die periode met hen op vakantie naar Marokko te gaan. Zij wil daar familie bezoeken en daar ook het Suikerfeest met de kinderen vieren. Zij heeft dit vorig jaar moeten missen, omdat de kinderen toen bij M waren. Haar zomervakantie met de kinderen in 2012 viel in…

Verder lezen
Terug naar overzicht