Sign. - Meldpunt registreert achtergelaten kinderen


Tweede Kamerlid Khadija Arib is een meldpunt gestart om te registreren welke kinderen tijdens de zomervakantie in het herkomstland van hun ouders zijn achtergelaten. Het gaat dan bijvoorbeeld om meisjes die worden uitgehuwelijkt.
Leraren, vriendinnen, buren of huisartsen kunnen bij het meldpunt hun zorgen kwijt over de 'verdwenen' meisjes. Het gaat vaak om meisjes die zich te westers gedragen en zich niet willen conformeren aan de wensen van hun ouders. Hoewel er een leerplicht is tot 17 jaar, gebeurt er niets als kinderen plotseling verdwijnen. Vooral Amsterdam doet weinig om deze meisjes te helpen, aldus Arib.
Volgens de PvdA-er houdt niemand bij wie er wel en niet van vakantie terugkomt, zodat ook niemand weet hoeveel kinderen er jaarlijks achterblijven in het herkomstland. Arib hoopt via het meldpunt concrete aanwijzingen te krijgen waarmee Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming verder kunnen zoeken. Het meldpunt is te bereiken via meldpuntachterlating@pvda.nl en via 070-3182742.

(ANP)

Verder lezen
Terug naar overzicht