Sign. - Nederlanders matig voorbereid op gevolgen overlijden partner


Nederlandse stellen zijn matig voorbereid op de financiële gevolgen van het overlijden van een van hen, zo blijkt uit onderzoek van TNS NIPO – in opdracht van REAAL Verzekeringen – onder 1.036 meerderjarige respondenten met een vaste partner. Slechts een kwart van de stellen heeft daadwerkelijk voorzieningen getroffen in het geval van overlijden.
Een derde van de Nederlandse stellen verwacht middelgrote financiële problemen wanneer hun partner overlijdt. Zo kunnen veel mensen hun hypotheek niet meer betalen als hun partner wegvalt. De zekerheid van het behoud van het huis is bij twee derde van de ondervraagden de reden om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.
Opvallend is dat de financiële impact van het overlijden van de partner vooral voor vrouwen lijkt te gelden. Vrouwen verwachten meer dan mannen in financiële problemen te komen als hun partner overlijdt. Andersom verwachten mannen minder financiële gevolgen bij overlijden van hun partner: 52% geeft aan voldoende inkomen te hebben, tegen 27% van de vrouwen. Mogelijk speelt hierbij mee dat 78% van de mannen nog steeds de belangrijkste kostwinner is.

(REAAL)

Verder lezen
Terug naar overzicht