Sign. - NHG: intensiever voortraject bij echtscheiding


De stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), verantwoordelijk voor de Nationale Hypotheek Garantie (NHG), gaat scherper letten op mensen die hun huis te koop zetten vanwege echtscheiding. Per 1?juni 2013 stelt de NHG voor deze categorie één specifieke inkomens- en vermogenstoets verplicht. Vanaf juni informeert WEW woningbezitters die hun huis te koop hebben gezet per brief over de veranderingen.
De nieuwe richtlijnen zorgen voor een intensiever en uniform voortraject bij dreigende verkoop met verlies. Vroegtijdig in actie komen is essentieel, stelt WEW. Zo hoopt het garantiefonds te voorkomen dat consumenten hun huis met verlies verkopen. Tijdige, gestructureerde actie kan ook duidelijk maken of de woningbezitter in aanmerking komt voor kwijtschelding van een eventuele restschuld, als het onverhoopt tóch komt tot verkoop met verlies. Tegelijkertijd maken de nieuwe richtlijnen het lastiger voor mensen in echtscheiding om een succesvol beroep te doen op de NHG.
Werkloosheid en arbeidsongeschiktheid zijn twee andere redenen waarom woningbezitters een beroep kunnen doen op de NHG. Voor deze twee doelgroepen komt WEW later dit jaar met aangepaste richtlijnen.

(Vereniging Eigen Huis)

Verder lezen
Terug naar overzicht