Cumulatie van belastingen

Een onderzoek naar de samenloop van de heffing van belastingen.

mr. dr. C.G. Dijkstra

Een onderzoek naar de samenloop van de heffing van inkomstenbelasting, schenk- en erfbelasting (en overdrachtsbelasting)

  • Boek
  • 330 pagina's
  • Bestelcode 9789012398039
Omschrijving
Cumulatie van belastingen bij natuurlijke personen is een thema dat veel burgers bezighoudt. Belasting betalen wordt door weinigen als een hobby gezien, dubbel belasting betalen al helemaal niet. Fiscale adviseurs trachten deze dubbele belasting te vermijden. In de wetenschap kwam het vaak terloops aan de orde, maar het onderwerp is nooit in zijn breedte doordacht. Dit boek probeert deze leemte in te vullen. Het gaat enerzijds in op de vraag wat als cumulatie van belastingen moet worden gezien, plaatst het in een historische context, maar voorziet anderzijds ook van een analyse van het nationale recht omtrent dit onderwerp. Cumulatie van belastingen kan zich op velerlei wijze voordoen, maar wordt soms geheel, soms gedeeltelijk en soms helemaal niet door de belastingwetgeving voorkomen. De samenloop tussen de heffi ng van inkomstenbelasting, schenken erfbelasting (en overdrachtsbelasting) wordt besproken. Daarnaast wordt ook ingegaan op genoemde samenloop in internationale context. Een fenomeen dat zich door de globalisering meer en meer voordoet. Tevens komt de behandeling van het thema cumulatie van belastingen in België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk aan de orde.

Uiteindelijk wordt een voorstel gedaan om de problematiek van cumulatie van belastingen eenduidig op te lossen. Cumulatie van belastingen is een thema dat zich in het kader van schenken en overlijden, maar ook in het kader van bedrijfsoverdracht veelvuldig voordoet. Dit boek is dan ook een belangrijke leidraad voor belastingadviseurs, estate planners, (kandidaat-)notarissen en belastinginspecteurs. Maar ook leden van de rechterlijke macht, overheidsambtenaren en wetenschappers die deze problematiek bij belastingheffi ng van natuurlijke personen wensen te duiden, zullen dit boek graag ter hand nemen.
Product details
Bestelcode 9789012398039
Productsoort Boek
Aantal pagina's 330
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Een onderzoek naar de samenloop van de heffing van belastingen.
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 11-07-2016
NUR code 826
Redactie mr. J.W. van den Berge prof. mr. L.J.F.A. van Vijfeijken
Hoofdredactie prof.dr.mr. R.E.C.M. Niessen prof.dr. J.W. Zwemmer
Auteur(s) mr. dr. C.G. Dijkstra

Uw bestelling

Cumulatie van belastingen
excl. btw € 56,79 incl. btw € 61,90
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht