De ambtenaar die er werk van maakte

Vermakelijke managementroman voor (aankomende) ambtenaren die geïnteresseerd zijn in vernieuwingen in het openbaar bestuur. Het boek is met name zeer geschikt voor ambtenaren die te maken hebben met geïntegreerde dienstverlening en handhaving. Het sluit af met een overzicht van veelbelovende mogelijkheden op dit gebied, zoals casusoverleg, casemanagement, meervoudig kijken en outletmanagement.

  • Boek
  • 176 pagina's
  • Bestelcode 9789012125536
Omschrijving
‘Raadsleden van het CDA dreigden over te lopen naar de SP. Omdat die partij wel “een sociaal hart” had, zeiden ze. De wethouder had daarop beweerd dat ze vooral moesten deserteren, maar hij had erbij gekeken zoals CDA’ers wel vaker kijken bij deze aantijging: alsof ze iets ergerlijks in hun mond hebben – geen hap sambal, geen rode peper,
maar zo’n taai stukje pees van een slecht gefileerde kip dat tussen de tanden gaat zitten.’

Doera Lex is afdelingshoofd in de gemeente Bestebroek. De organisatie staat nagenoeg stil door eilandjesmentaliteit en wethouderskift. Maar dan treedt de nieuwe gemeentesecretaris aan. Dat is het startschot voor veranderingen die niemand voor mogelijk had gehouden – met een onverwachte, pijnlijke afloop.

De ambtenaar die er werk van maakte is een vermakelijke managementroman voor (aankomende) ambtenaren die geïnteresseerd zijn in vernieuwingen in het openbaar bestuur. Het boek is met name zeer geschikt voor ambtenaren die te maken hebben met geïntegreerde dienstverlening en handhaving. Het sluit af met een overzicht van veelbelovende mogelijkheden op dit gebied, zoals casusoverleg, casemanagement, meervoudig kijken en outletmanagement.

Over de auteurs
Het boek is het resultaat van een bijzondere samenwerking tussen de partners van onderzoeks- en adviesbureau Zenc en schrijfster Sanderijn Cels (o.a. Dat hoort u mij niet zeggen – volgens Trouw ‘een heerlijk boek’ en De Keukenprinses – volgens De Telegraaf ‘het Nederlandse antwoord op Bridget Jones’). Zenc heeft managementinzichten geleverd op basis van jarenlange ervaring in de publieke sector. Cels heeft als auteur de vrije hand gekregen en dat heeft geleid tot een soms humoristisch, soms pijnlijk relaas van een middelgrote Nederlandse gemeente.
Product details
Bestelcode 9012125537
Productsoort Boek
Aantal pagina's 176
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort A-boek
Prijs incl. BTW 23.15
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
Publicatiedatum 26-02-2008

Uw bestelling

De ambtenaar die er werk van maakte
excl. btw € 21,84 incl. btw € 23,15
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht