De directeur-grootaandeelhouder en zijn bv.

Drs. P.J.M. Meertens, Mr. Drs. I. van Bragt

De fiscale positie van de directeur-grootaandeelhouder is voortdurend in beweging. De verschillende relaties die de directeur-grootaandeelhouder heeft met zijn bv en de (on)mogelijkheden om deze relaties te beïnvloeden, spelen daarbij een centrale rol. In deze uitgave wordt op heldere wijze aangegeven hoe de directeur-grootaandeelhouder en zijn bv in Nederland in de belastingheffing worden betrokken. Zo wordt onder andere ingegaan op het oprichten van de bv, de inbreng van een onderneming hierin en de overdracht. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de fiscale gevolgen verbonden aan de verschillende petten die de directeur-grootaandeelhouder kan opzetten ten aanzien van zijn bv. Hij is immers zowel aandeelhouder als werknemer en vaak stelt hij ook vermogen ter beschikking. De materie wordt verduidelijkt aan de hand van voorbeelden.

  • Boek
  • 136 pagina's
  • Bestelcode 9789012399524
Omschrijving
Het doel van deze uitgave is de hoofdlijnen te schetsen van de fiscale gevolgen verbonden aan de positie van de directeur-grootaandeelhouder, diens bv en de onderlinge financiële relaties. In onderling overleg kunnen de fiscaal adviseur en/of de accountant en hun cliënten de gevolgen per individuele situatie verder in kaart brengen. Deze vijfde druk is bijgewerkt naar de stand van de actuele wet- en regelgeving per 1 januari 2017.

Over de auteurs; De heren Van Bragt en Meertens zijn werkzaam bij Fiscale Zaken, Rabobank. Zij beschikken over een uitgebreide praktijkervaring met betrekking tot de directeur-grootaandeelhouder en zijn bv. Daarbij kunnen zij niet alleen bogen op hun ervaringen vanuit de financiële dienstverlening maar ook op hun ervaringen in de belastingadviespraktijk.
Product details
Bestelcode 9789012399524
Productsoort Boek
Aantal pagina's 136
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 07-04-2017
NUR code 826
Serie naam Fiscale Praktijkreeks
Auteur(s) Drs. P.J.M. Meertens Mr. Drs. I. van Bragt
Editie 5

Uw bestelling

De directeur-grootaandeelhouder en zijn bv.
excl. btw € 28,60 incl. btw € 31,17
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht