Uw bestelling

De directeur-grootaandeelhouder en zijn BV, 4e druk
excl. btw € 25,76

Levertijd: 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

De directeur-grootaandeelhouder en zijn BV, 4e druk

Fiscale Praktijkreeks Deel 19

Drs. P.J.M. Meertens, Mr. Drs. I. van Bragt

De fiscale positie van de directeur-grootaandeelhouder is voortdurend in beweging. De verschillende relaties die de directeur-grootaandeelhouder heeft met zijn bv en de (on) mogelijkheden om deze relaties te beïnvloeden, spelen daarbij een centrale rol.

  • Boek
  • 132 pagina's
  • Bestelcode 9789012390576
Omschrijving
De fiscale positie van de directeur-grootaandeelhouder is voortdurend in beweging. De verschillende relaties die de directeur-grootaandeelhouder heeft met zijn bv en de (on) mogelijkheden om deze relaties te beïnvloeden, spelen daarbij een centrale rol.

In deze uitgave wordt op heldere wijze aangegeven hoe de directeur-grootaandeelhouder en zijn bv in Nederland in de belastingheffing worden betrokken. Zo wordt onder andere ingegaan op het oprichten van de bv, de inbreng van een onderneming hierin en de overdracht. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij de fiscale gevolgen verbonden aan de verschillende petten die de directeur-grootaandeelhouder kan opzetten ten aanzien van zijn bv. Hij is immers zowel aandeelhouder als werknemer en vaak stelt hij ook vermogen ter beschikking. De materie wordt verduidelijkt aan de hand van voorbeelden.

Deze vierde druk is bijgewerkt naar de stand van de actuele wet- en regelgeving per 1 februari 2013. sinds de vorige druk heeft de wetgever niet stilgezeten en is er veel gewijzigd. Zo is na een
lange parlementaire behandeling eindelijk het nieuwe bv-recht in werking getreden. Ook de fiscale wetgever is actief geweest. Zo is bijvoorbeeld de partnerregeling voor de inkomstenbelasting gewijzigd (hetgeen gevolgen kan hebben voor aanmerkelijk belangposities) en een aantal renteaftrekbeperkingen in de vennootschapsbelasting eveneens. Ook in de terbeschikkingstellingsregeling is er weer het nodige veranderd.

Het doel van deze uitgave is de hoofdlijnen te schetsen van de fiscale gevolgen verbonden aan de positie van de directeur-grootaandeelhouder, diens bv en de onderlinge financiële relaties. In onderling overleg kunnen de fiscaal adviseur en/of de accountant en hun cliënten de gevolgen per individuele situatie verder in kaart brengen.

De heren Van Bragt en Meertens zijn werkzaam bij Fiscale Zaken, rabobank Nederland. Zij beschikken over een uitgebreide praktijkervaring met betrekking tot de directeurgrootaandeelhouder en zijn bv. Daarbij kunnen zij niet alleen bogen op hun ervaringen in de belastingadviespraktijk maar ook op hun ervaringen vanuit de financiële dienstverlening.
Product details
Bestelcode 9012390575
Productsoort Boek
Aantal pagina's 132
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Fiscale Praktijkreeks Deel 19
Boeksoort W-boek
Levertermijn 4 tot 5 werkdagen – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 826
Auteur(s) Drs. P.J.M. Meertens Mr. Drs. I. van Bragt