Uw bestelling

De doorwerking van natuurbeschermingsverdragen in de Europese en Nederlandse rechtsorde
excl. btw € 60,43

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

De doorwerking van natuurbeschermingsverdragen in de Europese en Nederlandse rechtsorde

Jacqueline Zijlmans

Moet de doorwerkingspraktijk van natuurbeschermingsverdragen worden aangepast aan de heersende doctrine over de doorwerking van verdragen in de Europese en Nederlandse rechtsorde? Of geeft deze aanleiding om de doctrine aan te passen? U leest het in dit onderzoek met uitgebreide aanbevelingen.

  • Boek
  • 388 pagina's
  • Bestelcode 9789012387606
Omschrijving
Aan de hand van de heersende doctrine over de doorwerking van verdragen in de Europese en Nederlandse rechtsorde en de doorwerkingspraktijk van natuurbeschermingsverdragen wordt nagegaan of de praktijk aangepast moet worden aan de doctrine of dat deze aanleiding geeft om de doctrine aan te passen.

Aan bod komen de Bern Conventie, Bonn Conventie, AEWA-Overeenkomst, Ascobans-Overeenkomst, Vleermuizen-Overeenkomst, Zeehonden-Overeenkomst, Wetlands Conventie, Biodiversiteitsconventie, Parijs Conventie 1950 en Benelux-Overeenkomsten 1970 en 1982.

Bij de bespreking van de doctrine wordt ruim aandacht besteed aan de begrippen niet vervormende en vervormende verdragsconforme uitleg, directe toepassing, de artikelen 93-94 Gw, de ‘Dior-jurisprudentie’ van het HvJEU,
alsmede de rechten en plichten van de lidstaten uit anterieure verdragen (van vóór 1957).

Zoals de titel te kennen geeft, kan de doorwerking van verdragen in de nationale rechtsorde niet los worden gezien van hun doorwerking in de Europese rechtsorde. Dit geldt in bepaalde gevallen ook voor verdragen welke niet mede van de Europese rechtsorde deel uitmaken.

Het onderzoek wordt afgesloten met een reeks van aanbevelingen richting de Europese en nationale (grond)wetgever, rechter en bestuur.
Product details
Bestelcode 9012387604
Productsoort Boek
Aantal pagina's 388
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 823
Auteur(s) Jacqueline Zijlmans