De Europese Erfrechtverordening, die op 17 augustus 2015 van toepassing zal worden, brengt belangrijke wijzigingen met zich waar het de afhandeling van internationale nalatenschappen betreft.

  • Boek
  • 166 pagina's
  • Bestelcode 9789012394581
Omschrijving
Het IPR-erfrecht is in de Europese Unie met de komst van de Erfrechtverordening geünificeerd. De verordening voert ook de Europese erfrechtverklaring in, die - naar te hopen en te verwachten valt - voor de notariële praktijk een uiterst nuttig instrument zal zijn.
Gezien de wijzigingen die de Erfrechtverordening met zich zal brengen, moet het notariaat goed op de komst van dit nieuwe recht worden voorbereid. In WPNR; de Erfrechtverordening worden de verschillende aspecten van de verordening gedetailleerd besproken en wordt ook ingegaan op de praktische toepassing ervan in de notariële praktijk.

Als bijlagen zijn opgenomen de tekst van de Erfrechtverordening (inclusief considerans) en de tekst van het wetsvoorstel Uitvoeringswet Verordening erfrecht (TK 33851, nr. 2).

In 2014 werd in het Weekblad voor Privaatrecht, Notariaat en Registratie (WPNR) een themanummer gepubliceerd met als onderwerp ‘Nieuw IPR-Erfrecht: de Erfrechtverordening’.

Onder redactie van

Deze bundel staat onder redactie van prof. mr. P. Vlas, redacteur van het WPNR.
Product details
Bestelcode 9789012394581
Productsoort Boek
Aantal pagina's 166
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel WPNR-Boekenreeks
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 10-12-2014
NUR code 822
Serie naam WPNR-boekenreeks
Auteur(s) Prof. mr. dr. P. Vlas Mr. F. Ibili Mr. E.N. Frohn Prof. mr. F.W.J.M. Schols Mr. J.G. Knot Prof. dr. J.H.M. van Erp LLM Mr. J. Vos Mw. prof. mr. T.J. Mellema-Kra Mr. C. van der Plas
Editie 2014

Uw bestelling

De Erfrechtverordening
excl. btw € 40,41 incl. btw € 44,05
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht