De Overleveringswet (Praktijkcahiers Strafrecht dl. 2)

V. Glerum, V. Koppe

De Overleveringswet beschrijft overlevering: de jongste loot aan de stam van de internationale strafrechtelijke samenwerking, die binnen de Europese Unie in de plaats is getreden van uitlevering.

  • Boek
  • 172 pagina's
  • Bestelcode 9789012109611
Omschrijving
De Overleveringswet beschrijft overlevering: de jongste loot aan de stam van de internationale strafrechtelijke samenwerking, die binnen de Europese Unie in de plaats is getreden van uitlevering.

Het overleveringrecht is in ontwikkeling
De Overleveringswet trad nu ruim een jaar geleden in werking. De wet werd ingevoerd met het oog op vereenvoudiging en versnelling van de uitleveringsprocedure. Ten opzichte van de uitleveringsprocedure is een aantal toetsingscriteria geschrapt en is de reikwijdte van andere ingeperkt. Dit betekent echter niet dat de materie eenvoudiger is geworden. De nieuwe wetgeving roept tal van vragen op en de rechtspraktijk worstelt nog met de beantwoording hiervan. Kortom, het overleveringsrecht is nog volop in ontwikkeling.

Over uitgaande overlevering
Dit tweede deel uit de serie Praktijkcahiers strafrecht beoogt de huidige stand van zamekn rondom deze wet weer te geven. Het eerste hoofdstuk plaatst in het kort de overlevering binnen de relevante Europese, internationale en constitutionele juridische kaders. De volgende drie hoofdstukken vormen de hoofdmoot van het boek. Hierin wordt de gang van zaken rondom aanvechten van de overlevering, thematisch behandeld. Vervolgens bespreekt men andere vormen van rechtshulp die binnen het kader van de overlevering kan worden verleend. Ook de zogenaamde verkorte procedure en tenslotte het overgangsrecht krijgen ruim de aandacht.

Toelichtingen en kritische opmerkingen
In elk hoofdstuk wordt de besproken wettelijke regeling toegelicht aan de hand van de wetsgeschiedenis en is de regeling waar nodig van kritische opmerkingen voorzien. Daarbij wordt verwezen naar de uitspraken van de internationale rechtshulpkamer van de rechtbank Amsterdam, die in overleveringszaken in eerste en laatste instantie rechtspreekt. Voor zover gepubliceerd, zijn de uitspraken te vinden op www.sdujurisprudentie.nl. Aan de hand van de per onderwerp opgegeven literatuur kunt u zich desgewenst verder verdiepen.

Auteurs: Vincent Glerum en Victor Koppe.

Klikt u hier voor meer informatie over de gehele reeks Praktijkcahiers Strafrecht.
Product details
Bestelcode 9789012109611
Productsoort Boek
Aantal pagina's 172
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 23-09-2005
NUR code 824
Serie naam Praktijkcahiers Strafrecht
Redactie R. van der Hoeven T. Spronken T. Prakken J. Boksem P. van der Kruijs
Auteur(s) V. Glerum V. Koppe

Uw bestelling

De Overleveringswet (Praktijkcahiers Strafrecht dl. 2)
excl. btw € 38,53 incl. btw € 42,00
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht