Distributie van software

Deel 5 reeks Monografieën Recht en Informatietechnologie

Polo van der Putt

Distributie van sofware bevat de informatie die een praktijkjurist nodig heeft bij het beoordelen en opstellen van een distributieovereenkomst. Dit handboek beschrijft de relevante rechtsgebieden en leerstukken.
Deze geheel herziene tweede druk wijkt op belangrijke onderdelen af van de eerdere druk. Ten eerste komt dat door ontwikkelingen in de jurisprudentie, door een verbeterde indeling van de hoofdstukken en is nieuw verschenen literatuur meegenomen.

  • Boek
  • 140 pagina's
  • Bestelcode 9789012391580
Omschrijving
Vrijwel alle professionele software wordt geleverd door distributeurs, zoals value added resellers. Distributie van software bevat de informatie die een praktijkjurist nodig heeft bij het beoordelen en opstellen van een distributieovereenkomst. Een distributieovereenkomst wordt bestreken door verschillende rechtsgebieden, zoals:
- het civiele recht (overeenkomst van opdracht)
- het mededingingsrecht (exclusiviteit, non-concurrentie)
- intellectueel eigendom (licenties).

Daarnaast zijn leerstukken als opzegging, aansprakelijkheid en prijsbinding van belang. Dit handboek beschrijft de relevante rechtsgebieden en leerstukken.

Deze geheel herziene tweede druk wijkt op belangrijke onderdelen af van de eerdere druk. Ten eerste komt dat door ontwikkelingen in de jurisprudentie, zoals met betrekking tot opzegging van duurovereenkomsten voor onbepaalde tijd (HR: De Ronde Venen tegen Stedin), de toepasselijkheid van kooprecht op licentieovereenkomsten (HR: Beeldbrigade) en de doorverkoopbaarheid van software (HvJEU: usedSoft). Daarnaast is ervoor gekozen de juridische aspecten van software in een separaat hoofdstuk op te nemen, omdat de bijzonderheden van software dat rechtvaardigen. Ook zijn nieuwe hoofdstukken opgenomen over de relatie met de eindgebruiker en instructiebevoegdheid. Tot slot zijn nieuw verschenen literatuur en (lagere) rechtspraak meegenomen.

Het handboek is praktisch van aard en ook zeer bruikbaar voor juristen die zich niet dagelijks bezighouden met distributie of informatietechnologie.

Polo van der Putt is IT-advocaat te Amsterdam.

Distributie van software maakt deel uit van de reeks Monografieen Recht en Informatietechnologie. Deze serie biedt een totaalbeeld van ICT in relatie tot het recht. In losse delen worden verschillende deelgebieden besproken.
Product details
Bestelcode 9789012391580
Productsoort Boek
Aantal pagina's 140
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Deel 5 reeks Monografieën Recht en Informatietechnologie
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Hoofdredactie mr. C.E. Drion
Auteur(s) Polo van der Putt

Uw bestelling

Distributie van software
excl. btw € 43,69 incl. btw € 47,62
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht