Echtscheidingserfrecht (Erfenisvakdag Cahier Deel 6)

De erfrechtelijke implicaties van echtscheiding

mr. K.A. Boshouwers, mr. C.G.C. Engelbertink, mr. F. van der Kamp, mr. P.G. Knoppers, prof. mr. F.W.J.M. Schols, prof. dr. A.H.N. Stollenwerck

In dit Erfenisvakdagcahier wordt door de sprekers inhoudelijk op schrift ingegaan op het onderwerp waarover ze tijdens de Erfenisvakdag hebben gesproken. Tijdens de Erfenisvakdag van 15 juni 2016 kwamen topsprekers uit diverse disciplines bijeen om de meest recente ontwikkelingen en inzichten te delen. Ook gingen ze met u en elkaar in gesprek, onder leiding van dagvoorzitter Annette van Riemsdijk.
Scheiden en testament; Tussen de 30% en 50% van de huwelijken eindigt in een echtscheiding. Uiteraard heeft dit ook gevolgen voor eventueel opgestelde testamenten. Tijdens deze Erfenisvakdag werd door deskundige sprekers uit verschillende disciplines ingegaan op deze en andere gevolgen.

  • Boek
  • 60 pagina's
  • Bestelcode 9789012398817
Omschrijving
Programma; Freek Schols startte het programma met het schetsen van een algemeen kader waarna Fons Stollenwerck de notariële kant van het verhaal belichtte. Vervolgens ging Petra Knoppers in op de praktische kant vanuit de advocatuur. Na de pauze vertelde Koert Boshouwers over de gevolgen in de mediationpraktijk en benadrukte Frits van der Kamp aansluitend de fiscale gevolgen. Ten slotte informeerde Chanien Engelbertink u over de verhoudingen met het Levenstestament. Met het interactieve Wereldcafé sloten we de dag af. Tijdens twee verschillende rondetafelgesprekken was er gelegenheid voor de deelnemers nader in te gaan op een van de vijf disciplines. Deze Erfenisvakdag was hét trefpunt voor professionals op het gebied van scheiding als bron van nalatenschapconflict.
Product details
Bestelcode 9789012398817
Productsoort Boek
Aantal pagina's 60
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel De erfrechtelijke implicaties van echtscheiding
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 01-11-2016
NUR code 820
Serie naam Erfenisvakdag Cahier
Hoofdredactie mr. A.M. van Riemsdijk
Auteur(s) mr. K.A. Boshouwers mr. C.G.C. Engelbertink mr. F. van der Kamp mr. P.G. Knoppers prof. mr. F.W.J.M. Schols prof. dr. A.H.N. Stollenwerck
Editie 2016

Uw bestelling

Echtscheidingserfrecht (Erfenisvakdag Cahier Deel 6)
excl. btw € 21,53 incl. btw € 23,47
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht