Effectieve criminaliteitsbeheersing

Dit boek biedt een op criminologische inzichten gestoeld model waarmee criminaliteit op effectieve wijze kan worden bestreden. Daardoor is het boek nuttig voor zowel beleidsmakers als uitvoerenden in de criminaliteitsbestrijding.

  • Boek
  • Bestelcode 9789035247307
Omschrijving
Criminaliteit is van alle tijden en het beheersen ervan is waarschijnlijk een utopie. Toch is het mogelijk om door het treffen van de juiste maatregelen criminaliteit op een effectieve manier te bestrijden. Criminologische inzichten vormen in dit boek de basis voor een model waarmee criminaliteit op effectieve wijze kan worden bestreden. Kennis over de bestrijding van criminaliteit wordt ontsloten aan de hand van de beïnvloedingsvelden die in het model worden beschreven. Daarmee biedt dit boek een handvat voor de practitioner in de criminaliteitsbestrijding. Zowel beleidsmakers als uitvoerenden kunnen hiervan gebruikmaken.

Effectiviteit
Effectieve criminaliteitsbeheersing beschrijft de historische ontwikkeling van criminaliteitsbeleid en behandelt de criminologische theorieën die relevant zijn voor het model. De auteurs gaan in op de verschillende beïnvloedingsmogelijkheden en op de aspecten die de effectiviteit daarvan bepalen.

Criminaliteitscijfers
Een aantal hoofdstukken is gewijd aan bijzondere aspecten van criminaliteitsbeheersing zoals verplaatsing van criminaliteit en crimineel zoekgedrag. Dr. Janine Janssen behandelt als gastauteur het thema van de criminaliteitscijfers.

Over de auteurs
Gerard Snel MSc EMTP is criminoloog en docent aan de Politieacademie.

Mr. Simone van der Zee EMTP is criminologe en teamchef bij de politie.
Product details
Bestelcode 9789035247307
Productsoort Boek
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort S-boek
Levertermijn 2 tot 3 werkdagen
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 12-06-2017

Uw bestelling

Effectieve criminaliteitsbeheersing
excl. btw € 35,89 incl. btw € 39,12
Levertijd: 2 tot 3 werkdagen
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht