Uw bestelling

Europees recht in de zorg Praktijkcahier Europees recht deel 5
excl. btw € 61,41

Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand

  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering
  • 14 dagen retourrecht

Europees recht in de zorg Praktijkcahier Europees recht deel 5

Prof. mr. dr. W. Sauter

Is het Nederlandse zorgstelsel in lijn met de dienstenrechtspraak van het Hof? Kunnen consumenten de zorgverzekeraars Europeesrechtelijk direct aanspreken? Met dit boek krijgt u grip op de materie en kunt u complexe vragen met betrekking tot Europees recht en de zorg makkelijker en kritischer beoordelen en beantwoorden.

  • Boek
  • 194 pagina's
  • Bestelcode 9789012383806
Omschrijving
Met de publicatie op 4 april 2011 van de Richtlijn betreffende de toepassing van de rechten van patiënten bij grensoverschrijdende zorg is de rechtspraak die in 1998 begon met de roemruchte Kohll en Decker arresten gecodificeerd. Een opmerkelijke mijlpaal gezien de garanties die in het Werkingsverdrag zijn opgenomen om harmonisatie in de zorg tegen te gaan. Dit illustreert hoezeer het Europese recht in de gezondheidszorg in opmars is.

Zowel ten aanzien van de interne markt als de mededinging, vooral de staatssteun, spelen nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de toepassing van het Europees recht in de gezondheidszorg. Daarom is het soms lastig het overzicht te bewaren. Dit boek geeft eerst een beknopte inleidende beschrijving van de wijze waarop de zorg in Nederland op dit moment is ingericht en daarna een overzicht van alle relevante onderdelen van het Europese recht met betrekking op de zorg, met de nadruk op vrij verkeer en mededinging. Illustratief worden bovendien vragen en antwoorden behandeld over de toepassing van het Europese recht op de Nederlandse situatie.

Bijvoorbeeld:
• Is het Nederlandse zorgstelsel in lijn met de dienstenrechtspraak van het Hof?
• Kunnen consumenten de zorgverzekeraars Europeesrechtelijk direct aanspreken?
• Zijn de instellingsbudgetten van de ziekenhuizen staatssteun?
• Wat betekent het dat zorgkantoren aanbestedingsplichtig zijn?

Het boek helpt praktijkjuristen, maar ook academici, studenten en andere geïnteresseerden grip te krijgen op de materie zodat zij gemakkelijker in staat zullen zijn deze en andere vragen met betrekking tot Europees recht en de zorg kritisch te beoordelen en te beantwoorden. Het dient ten slotte ook ter overbrugging naar de gespecialiseerde Europeesrechtelijke literatuur die veelal niet specifiek of systematisch ingaat op de zorg maar voor de verdieping wel van belang kan zijn.
Product details
Bestelcode 9012383803
Productsoort Boek
Aantal pagina's 194
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
NUR code 820
Redactie Prof. dr. B. Hessel Prof. dr. mr. L.A.J. Senden Mr. R.J.M. van den Tweel Mr. R.J.G.M. Widdershoven
Auteur(s) Prof. mr. dr. W. Sauter