Dit leesboek èn naslagwerk levert belangrijke bijdragen aan discussies over toekomstig beleid, bestuur en recht in het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek: de motor van de kenniseconomie.

  • Boek
  • 456 pagina's
  • Bestelcode 9789012110730
Omschrijving
In deze publicatie onder redactie van mr. P.C. Kwikkers, prof. dr. J. Huisman en dr. F.E.H. van Eijkern worden door hen, met bijdragen van een vijftal auteurs van het CHEPS, belangrijke bijdragen geleverd aan de discussies over toekomstig beleid, bestuur en wetgeving in het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Hun analyses en beschouwingen hebben o.a. betrekking op kwaliteitszorg, bekostiging, de bestuursstructuur en vooral een evenwichtige afbakening van taken en verplichtingen van overheid en hogeronderwijsinstellingen.

Het boek gaat ook in op een goede verantwoording van de taakuitvoering van met name universiteiten en hogescholen, waarbij de overheid op gepaste -grotere- afstand blijft. De analyses staan mede in het teken van de geplande ontwikkeling van een nieuwe wet op het hoger onderwijs.

Een 1000 jaar hoger onderwijservaring
Aan de hand van deze eigen analyses en de gesprekken met 35 deskundigen en gezagsdragers, zoeken zij naar effecten van beleid, bestuur en regelgeving sinds de roemruchte HOAK-nota uit 1985. Met deze 35 coryfeeën, waaronder de heer Rutte, staatssecretaris van OCW en de heer Terpstra, de nieuwe voorzitter van de HBO-raad, zijn diepgaande gesprekken aangegaan. Een 1000 jaar hoger onderwijservaring schaarde zich zo rond een ‘Virtuele Ronde Tafel’, vooruitblikkend op de komende 15 jaar. Naast analyses en gesprekken geven zij tevens oplossingsrichtingen aan. Dit leidt tot vele nieuwe inzichten en ideeën, die ook voor andere maatschappelijke sectoren interessant zijn.

Het geheel van dit boek vormt zo een opbouwend, kritisch en evenwichtig beeld van het hogeronderwijsbestel met een blik op de toekomst.

Voor een volledig overzicht van al onze uitgaven op het gebied van onderwijs kijkt u op www.sdu.nl/jeugd-en-onderwijs
Product details
Bestelcode 9012110734
Productsoort Boek
Aantal pagina's 456
Bestelvorm Losse verkoop
Boeksoort W-boek
Prijs incl. BTW 52.92
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
Beschikbaarheid Leverbaar
Beschikbaarheidcode
Handmatig N
Publicatiedatum 01-09-2005
NUR code 823
Auteur(s) mr. P.C. Kwikkers prof. dr. J. Huisman dr. F.E.H. van Eijkren

Uw bestelling

Evenwicht zonder Sturing
excl. btw € 49,92 incl. btw € 52,92
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen in huis – Printing on demand
  • Online geen verzendkosten
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht