Kapitaalverzekeringen en Eigenwoningsparen

Het overgangsrecht van kapitaal- verzekeringen, de KEW en SEW

Mr. dr. G.M.C.M. Staats, Mr. H.P.M. van Bijnen

Dit boek heeft als doel een overzichtelijke uiteenzetting te geven van de wet- en regelgeving met betrekking tot kapitaalverzekeringen in het algemeen en het eigenwoningsparen in het bijzonder. Tevens wordt uitgebreid ingegaan op het overgangsrecht voor kapitaalverzekeringen door de invoering van de Wet IB 2001 en het overgangsrecht dat is ontstaan per 1 januari 2013 door de invoering van het gewijzigde eigenwoningregime. De fiscale behandeling voor kapitaalverzekeringen is door diverse wetswijzigingen aangepast. Vooral het overgangsrecht voor op 31 december 2001 bestaande kapitaalverzekeringen is een relatief onoverzichtelijk doolhof. Tevens is bij de invoering van de Wet IB 2001 de kapitaalverzekering eigen woning (KEW) ontstaan. Met deze KEW kon fiscaal vriendelijk voor de eigen woning worden gespaard. Vanaf 2008 zijn hier de spaarrekening eigen woning (SEW) en het beleggingsrecht eigen woning (BEW) aan toegevoegd. Per 1 januari 2013 is de eigenwoningregeling in de Wet IB 2001 aanzienlijk gewijzigd, waarbij de KEW, SEW en BEW werden afgeschaft. Ook hierbij is overgangsrecht ingevoerd en in de praktijk bestaan nog steeds honderdduizenden spaarproducten in het kader van het eigenwoningsparen. Om de behandelde regelingen te verduidelijken, wordt gebruik gemaakt van veel voorbeelden. Zo wordt de theoretische benadering van dit boek omgezet in een praktische, waarmee duidelijke handvatten worden geboden aan zowel de adviespraktijk als overige geïnteresseerden.

  • Boek
  • 142 pagina's
  • Bestelcode 9789012399531
Omschrijving
Over de auteurs; Mr.dr. Gerard M.C.M. Staats is fiscaal jurist en werkt bij het Bureau Vaktechniek van BDO Belastingadviseurs. Hij heeft hier het aandachtsgebied oudedagsvoorzieningen. Daarnaast is hij sinds 2001 verbonden aan het Fiscaal Instituut van Tilburg University. Hij is auteur van diverse boeken en auteur van NDFR-IB. Daarnaast is hij als vast medewerker verbonden aan enkele fiscale periodieken en treedt hij regelmatig op bij cursussen en lezingen. In 2014 promoveerde hij op het proefschrift Personal Pensions in the EU: Guidelines for an integrated model.
Mw. mr. H.P.M. van Bijnen voltooide in 1993 haar studie Fiscaal Recht aan de toenmalige Katholieke Universiteit Brabant en werkte daarna bij de Fiscaal Juridische afdeling van Nationale Nederlanden, het wetenschappelijk bureau van PwC en de afdeling Fiscale en Juridische Zaken van Achmea. Momenteel is zij werkzaam bij de Kennisgroep Onroerende Zaken van de Belastingdienst. Zij is auteur van diverse boeken en auteur van NDFR-IB.
Product details
Bestelcode 9789012399531
Productsoort Boek
Aantal pagina's 142
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Het overgangsrecht van kapitaal- verzekeringen, de KEW en SEW
Boeksoort W-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 07-04-2017
NUR code 826
Serie naam Fiscale Praktijkreeks
Auteur(s) Mr. dr. G.M.C.M. Staats Mr. H.P.M. van Bijnen

Uw bestelling

Kapitaalverzekeringen en Eigenwoningsparen
excl. btw € 36,40 incl. btw € 39,68
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
  • Gratis verzending
  • Veilig betalen: factuur bij levering of keuze voor iDeal
  • 14 dagen retourrecht