In Wegwijs in de Inkomstenbelasting wordt op toegankelijke wijze de inkomstenbelasting beschreven. Na een algemene introductie in de inkomstenbelasting wordt eerst gekeken naar de partnerregeling en de toerekening van de gemeenschappelijke inkomensbestanddelen. Daarna worden de drie boxen van de Wet IB 2001 behandeld. Ook wordt ingegaan op de arbitragemogelijkheden tussen de boxen. De persoonsgebonden aftrek en de heffingskortingen komen aan de orde, alsmede de buitenlandse belastingplicht.

  • Boek
  • 408 pagina's
  • Bestelcode 9789012400183
Omschrijving
In Wegwijs in de Inkomstenbelasting wordt op toegankelijke wijze de inkomstenbelasting beschreven. Na een algemene introductie in de inkomstenbelasting wordt eerst gekeken naar de partnerregeling en de toerekening van de gemeenschappelijke inkomensbestanddelen. Daarna worden de drie boxen van de Wet IB 2001 behandeld. Ook wordt ingegaan op de arbitragemogelijkheden tussen de boxen. De persoonsgebonden aftrek en de heffingskortingen komen aan de orde, alsmede de buitenlandse belastingplicht. Nu de dividendbelasting een andere betekenis heeft gekregen in het nieuwe stelsel, wordt daar kort aandacht aan besteed. Aangezien de Wet IB 1964 nog voor vele onderwerpen relevant zal blijven, wordt regelmatig daar op teruggegrepen.

Wegwijs in de Inkomstenbelasting is uitstekend geschikt als studieboek voor fiscale opleidingen aan heao’s en andere daarmee vergelijkbare (praktijk)opleidingen. Ook voor diegenen die regelmatig met de inkomstenbelasting te maken hebben, zoals accountants, verzekeringadviseurs en notarissen, is dit boek een prima handleiding.

De auteurs zijn allen verbonden aan de capaciteitsgroep fiscaal recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam; prof.mr.drs. H.P.A.M. van Arendonk (emeritus hoogleraar belastingrecht); prof.dr. J.C.M. van Sonderen (hoogleraar belastingrecht, in het bijzonder de vennootschapsbelasting en partner belastingadvieskantoor Wallast); mr. A.J.M. Arends (universitair docent) en prof. dr. A.C.G.A.C. de Graaf (bijzonder hoogleraar internationaal beleid en fiscale autonomie en werkzaam bij het ministerie van Financiën). Hun onderwijservaring stelt de auteurs in staat het brede terrein van de inkomstenbelasting op een heldere en toegankelijke manier te beschrijven.
Product details
Bestelcode 9789012400183
Productsoort Boek
Aantal pagina's 408
Bestelvorm Losse verkoop
Ondertitel Editie 2017
Boeksoort S-boek
Levertermijn Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden
Beschikbaarheid Leverbaar
Publicatiedatum 14-07-2017
NUR code 826
Serie naam Wegwijsserie
Hoofdredactie prof.mr.drs. H.P.A.M. van Arendonk
Auteur(s) prof. mr. drs. H. van Arendonk mr. A.J.M. Arends prof. mr. A.C.G.A.C. de Graaf prof.dr. J.C.M. van Sonderen
Editie 12e druk

Uw bestelling

Wegwijs in de Inkomstenbelasting, Editie 2017
excl. btw € 61,36 incl. btw € 66,88
Levertijd: Voor 12.00 uur besteld, morgen verzonden

Let op, de levertijd van boeken kan iets langer zijn dan normaal, i.v.m. verhuizing van ons magazijn. 

Andere klanten bestelden ook: