Formulieren Onderwijs combi

De keurmerken

Er zijn strenge regels voor het het produceren van producten. Ieder productiebedrijf moet voldoen aan de vele eisen en normen waarvoor een certificaat gehaald moet worden. En terecht.

Leverancieren waar wij zaken mee doen zijn gecertificeerd. Hierbij zetten we alle certificaten op een rij:

Papierfabriek: FSC en PEFC. 

Papier: Long life ISO 9706. 
 

De Nederlandse papierfabriek, waar ons papier wordt gemaakt, loopt voorop met innovatieve programma’s om organische vezels uit reststromen te gebruiken voor bio-based papierproducten. Naast cellulose werken ze onder meer met vezels uit vlas, katoen, suikerriet en lompen. Met de inzet van biovezels of restmateriaal als grondstof wordt er een belangrijke stap gezet in de productie van papiersoorten uit 'non wood' vezels. Ons beveiligd waardepapier is PH-neutraal en zuurvrij. De grondstoffen komen uit verantwoord gekapte bossen en er wordt uitsluitend chloorvrij gebleekte pulp gebruikt. De papierspecificaties kunt u bij ons vrijblijvend opvragen.

 

Drukkers: ISO 12647, FSC en ISO 14001.
Papierfabriek: ISO 12647, FSC, ISO 14001, ISO 9001, ISO 27001, PEFC, MVO en CCB.

Binnen ISO 12647 zijn vrijwel alle zaken rondom de procescontrole binnen het drukproces vastgelegd. Hierdoor wordt het mogelijk om drukwerk zeer voorspelbaar te produceren. Kleurproblematiek, ook bij herdruk, wordt sterk verminderd. Tevens garandeerd een ISO 12647 conforme werkwijze een optimale kwaliteit, altijd. Het gebruik van milieuonvriendelijke stoffen wordt tot een minimum beperkt, en er wordt gezorgd voor een verantwoorde afvoer en afvalstoffen worden voor recycling aangeboden.

Daarnaast probeert de drukker waar mogelijk het verbruik van energie terug te dringen. Brengt het productieproces in kaart en legt nauwkeurig vast welke (grond)stoffen de drukkerij binnenkomen, waar ze voor gebruikt worden en in welke hoeveelheden ze het bedrijf weer uit gaan. Aan de hand van metingen en evaluaties kunnen kunnen ze vaststellen of ze hun doelstellingen gerealiseerd hebben en nieuwe mogelijkheden voor een milieubewustere productie ontwikkelen.

Deze bedrijven zoeken keer op keer naar de juiste balans op het gebied van milieu, sociaal en economische aspecten voor hun activiteiten. Voortdurend zijn ze bezig zichzelf te verbeteren op het gebied van duurzaam ondernemen.